Akkreditálták az afganisztáni tálibok egyik diplomatáját Oroszországban

2022. április 10. 08:14

A hírt már Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is megerősítette.

2022. április 10. 08:14
null

Akkreditálták az afganisztáni tálibok egyik diplomatáját Moszkvában – ismertette szombaton a dél-ázsiai országban hatalomra került radikális iszlamisták külügyminisztériuma.

A tájékoztatás szerint a moszkvai nagykövetséget hivatalosan is átadták számukra, míg a korábbi afgán nagykövet megbízatása lejárt.

Jelenleg Dzsamal Garval ügyvivő képviseli Afganisztán diplomáciai érdekeit az orosz fővárosban. A dpa az Interfax hírügynökségre hivatkozva felidézte, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter március 31-én megerősítette a tálibok egyik diplomatájának akkreditálását. A világon eddig egyetlen ország sem ismerte el a 2021 augusztusának közepén, az Egyesült Államok és szövetségesei csapatkivonása nyomán Afganisztánban hatalomra került tálibok uralmát, amely az ázsiai ország gazdasági, valamint emberi jogi helyzetének romlását idézte elő.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI/EPA/NTB/Terje Pedersen

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. április 10. 13:23
Az új világrend formálódásának ismételt jele. A Nyugat elbukott, és vele bukunk mi is.
Akitlosz
2022. április 10. 12:45
"A világon eddig egyetlen ország sem ismerte el a 2021 augusztusának közepén, az Egyesült Államok és szövetségesei csapatkivonása nyomán Afganisztánban hatalomra került tálibok uralmát," Nem elismerés kérdése. Egyszerű tény a tálib uralom Afganisztánban.
Trombitás Keresztély
2022. április 10. 12:12
Orbán és Szijjártó mellett fog ülni Putyin ölében és a türk háremben. :DDD
foldizs
2022. április 10. 10:19
Na, innen már csak egy lépés, hogy az orosz kémbankon keresztül Magyarországra jöjjenek a tálibok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!