Az EU-nak végre sikerült bevezetnie az Oroszországgal szembeni fegyverszállítási tilalmat

2022. április 10. 12:07

Szinte titokban született meg a döntés.

2022. április 10. 12:07
null

A Politico vette észre, hogy a legutóbbi szankciós csomagban a szén és fosszilis energiahordozók tilalma mellett még volt egy intézkedés: a fegyverek és mindenféle katonai szolgáltatás tilalma Oroszországnak. Ennek értelmében bármely fegyvert, alkatrészt, lőszert, harci járművet tilos eladni Oroszországnak – mostantól, az agresszió hatodik hetét követően.

A Politico brüsszeli forrásokra hivatkozva megírta, hogy az EU vezetői maguk is roppant kínosnak tartják, hogy csak most sikerült elérni ezt az intézkedését, ezért a hivatalos kommunikációban ez nem is szerepel, vagyis szinte titokban tiltották be a fegyverexportot.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI/EPA/LUSA/Nuno Veiga

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
19Vs1...
2022. április 10. 19:47
..
Dezsőke
2022. április 10. 18:27
nagyon ügyes! köszönjük!
Bandi0723
2022. április 10. 18:01
Na megy már a .ingreszelés! Ezen mit nem lehet érteni? "szén és fosszilis energiahordozók tilalma mellett még volt egy intézkedés: a fegyverek és mindenféle katonai szolgáltatás tilalma Oroszországnak. Ennek értelmében bármely fegyvert, alkatrészt, lőszert, harci járművet tilos eladni Oroszországnak" Nincs benne szó sem gázról, sem kőolajról, sem nukleáris üzemanyagról! Egyébként abból most vásároltunk be, csak szólok! Az oroszoknak ez nagyon fájni fog, vagy mégsem!? Az EU. szerintem most lövi lábon és szúrja .ökön magát sokadszorra! Gratulálok, hozzá! A jobboldali ja nem, baloldali nagyon progresszív Politico még jó, hogy észre vette! Ennyi. Olvasni való a haráskörökről, az EP, EB, ET részéről! Forrás: www.europarl.europa.eu https://www.europarl.europa.eu/factsheets/hu/sheet/19/az-europai-parlament-hataskorok
Dezsőke
2022. április 10. 17:09
csalafinta dolgok történnek az ukránok különösen csalafintának tűnnek. csak észnél lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!