Oroszország kiutasította a moszkvai osztrák nagykövetség négy munkatársát

2022. április 19. 20:40

Moszkva kedden holland és belga diplomatákat is kiutasított.

2022. április 19. 20:40
null

A moszkvai osztrák nagykövetség négy tisztviselőjének kiutasítását jelentette be kedden az orosz külügyminisztérium. A tárca bekérette az osztrák nagykövetet, akinél határozott tiltakozását jelentette be amiatt, hogy

Moszkva szerint ez a barátságtalan lépés súlyos kárt okoz mind a kétoldalú kapcsolatoknak, mind Ausztria nemzetközi megítélésének.

A misszióvezetővel közölték, hogy nagykövetsége négy munkatársának legkésőbb április 24-én kell elhagyniuk Oroszországot. Oroszország bécsi nagykövete korábban azt hangoztatta, hogy a kiutasított orosz diplomaták illegális tevékenységére semmilyen bizonyítékot nem szolgáltattak. Moszkva kedden holland és belga diplomatákat is kiutasított, orosz külügyi alkalmazottak nemkívánatos személlyé nyilvánítására reagálva.

(MTI)

Nyitókép: Emmanuele Contini / NurPhoto / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 20. 06:52
békét
Dicsértessék
2022. április 20. 06:05
Ebből az osztrák mócártkugli gyerekből ezzel súlyosan hülyét csináltak.
Akitlosz
2022. április 19. 23:02
Ausztria annyira semleges, mint Lengyelország meg a többi natoista ország. Ausztria, Svédország semleges státusza nem valós.
Lombi
2022. április 19. 21:34
Takarítanak. Kell ha sok a kosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!