Stoltenberg: A NATO nem részese az ukrán-orosz konfliktusnak, és nem akar háborút Oroszországgal

2022. március 04. 11:16

„Szövetségeseink védelme iránt elkötelezettek vagyunk, erről nem is szabad, hogy félreértés essék” – mondta a főtitkár.

2022. március 04. 11:16
null

„A NATO példátlan szankciókat vezetett be Oroszország ellen, azonban a szövetség védelmi együttműködés, és nem akar háborút Oroszországgal” – jelentette ki Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára Brüsszelben, a tagállamok külügyminisztereinek pénteki rendkívüli tanácskozását megelőző sajtónyilatkozatában.

Stoltenberg hangsúlyozta: „Szövetségeseink védelme iránt elkötelezettek vagyunk, erről nem is szabad, hogy félreértés essék”. Hozzátette: a zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásról szóló hírek is arra mutatnak rá, hogy ez a háború mennyire vakmerő és felelőtlen, és mennyire fontos, hogy mihamarább vége legyen, és Oroszország kivonja minden csapatát a térségből.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Buta kán
2022. március 04. 16:28
Engem ez az egész helyzet a 90-es évek elejének pesti aluljáróira emlékeztet. Ott a 13 éves cigány patkány beléd kötött,ha szájbabasztad a homályból előléptek a tesók. A szememben ez a kazár bohóc a provokátor. Csak nem vette észre a marha,hogy a tesók otthon maradtak. 1 hónapja még rakéta csapással fenyegette moszkvát. Most már nem ilyen nagy a pofája.
Akitlosz
2022. március 04. 14:53
Hanem? Mit csinál a NATO?
GéKI
2022. március 04. 14:34
"Szerdán Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter egy interjúban szintén kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fizikai kiiktatása lehet az egyetlen módja az ukrajnai háború befejezésének." A tisztességes párbeszéd, a konfliktusok liberális megoldásának jegyében. Vietnam - Afganisztán - Irak - Szíria... Afrika...
gyaloggos
2022. március 04. 14:23
DE! MIÉRT kellett ezzel, ezekkel a nyilatkozatokkal eddig várni, MIÉRT nem mondták el ezeket másfél héttel ezelőtt? Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!