Zelenszkij emberiesség elleni bűntettekkel vádolta meg az oroszokat

2022. március 29. 14:02

Az ukrán elnök szerint a Mariupol elleni támadás volt emberiesség elleni bűntett.

2022. március 29. 14:02
null

Emberiesség elleni bűntettnek nevezte a dél-ukrajnai Mariupol elleni orosz támadásokat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden a dán parlamenthez videohíváson keresztül intézett beszédében.

Amit az orosz erők Mariupolban művelnek, az emberiesség elleni bűntett, amely a világ szeme előtt zajlik”

– fogalmazott az ukrán elnök, azt állítva, hogy az orosz hadsereg szándékosan lakóházakat bombáz a hetek óta ostrom alatt lévő kikötővárosban.

A támadások „brutalitása borzalmasabb annál is, mint amit a második világháborúban láttunk” – mondta az ukrán elnök.

Zelenszkij elmondta, hogy hét ember meghalt és huszonkettő megsebesült kedden a dél-ukrajnai Mikolajiv városában, ahol a regionális önkormányzat székhelyének kilencemeletes épületét érte orosz rakétacsapás. Az elnök állítása szerint Mikolajivban nem voltak katonai célpontok, az ott élő emberek nem jelentettek fenyegetést Oroszországra, mégis az orosz erők célpontjává váltak.

A dán törvényhozóknak is elismételte azt a követelését, hogy Európának még szigorúbb szankciókat kellene bevezetnie Oroszországgal szemben, beleértve a kereskedelem és az olajimport leállítását és a kikötők lezárását az orosz hajók előtt.

Az ukrán elnök az utóbbi napokban több országban is online üzent a törvényhozóknak, legközelebb szerdán a norvég parlamentben szólal fel videokonferencia keretében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. március 29. 17:01
Most? Miért nem 45-ben? Mert akkor nem kaptátok volna meg Kárpátalját?
annamanna
2022. március 29. 17:00
Ez elég brutális szöveg: "Egy 27 éves tanárnő a véletlennek köszönhetően élte túl a mariupoli színház lebombázását" https://444.hu/2022/03/23/egy-27-eves-tanarno-a-veletlennek-koszonhetoen-elte-tul-a-mariupoli-szinhaz-lebombazasat Igazából nincs benne semmi különös, nagyon szűkszavú, de az elég durva, pl ez a megjegyzés: "Két órán keresztül semmit sem tudtam csinálni. Csak álltam, sokkos állapotban." Pláne nőkre lehet jellemző egyébként, hogy egy szélsőséges stresszhelyzetben lebénulnak. Egy horvát földrengés utáni videón láttam, hogy a férfiak sürögnek-forognak, tüsténkednek, intézkednek, gyorsan pakolják a romokat, igyekeznek kiszabadítani, akit lehet - a nők meg ülnek vmi menhelyen, vagy szédelegnek az utcán. Egyszerűen szétesnek, cselekvésképtelenné válnak. Ez nyilvánvalóan a hormonális rendszer különbségéből fakad, szóval sajnos nem véletlen, hogy egy szélsőséges helyzetből a gyerekeket és a nőket gyorsabban ki kell menteni, ez nem "lovagiasság" vagy a "férfiak könnyebben feláldozhatók" sérelme, egyszerűen tényleg megtörténhet, könnyebben, mint a férfiakkal (bár nyilván velük is megtörténhet, ők is kerülhetnek ilyen állapotba). Még azt sem csinálja meg, amit egyébként tudna, mert egyszerűen szétesik. Ez olyan, amire nehéz előre felkészülni, az ember nem számol vele, hogy ennyire magatehetetlenné válhat. Hidegsokk vagy erősen ittas állapot is azt eredményezi, hogy az ember tudatánál van, de nem cselekvőképes. Nem képes magáért megtenni azt, amit normális körülmények között meg tudna tenni.
KBA98
2022. március 29. 15:32
and you?
korona.2.0
2022. március 29. 15:08
Egy zsidó megvádolja az orosz népet ? Egy zsidó vád, emberségből elismerés a vádlottnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!