Oroszország akár vegyi fegyvert is bevethet Ukrajnában Stoltenberg szerint

2022. március 15. 16:21

A NATO főtitkára a tagországok védelmi minisztereinek szerdára tervezett rendkívüli tanácskozását megelőzően tartott sajtótájékoztatót.

2022. március 15. 16:21
null

Oroszország egy megtévesztő hadművelet részeként akár vegyi fegyvert is bevethet ukrajnai háborújában – jelentette ki a NATO főtitkára kedden Brüsszelben, kifejezve a szövetség emiatti aggodalmát.

Jens Stoltenberg, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek szerdára tervezett rendkívüli tanácskozását megelőzően tartott sajtótájékoztatóján hangoztatta:

a vegyi fegyverek használata teljes mértékben elfogadhatatlan, és szembemegy a nemzetközi kötelezettségekkel. A NATO a vegyi fegyverek mellőzésére szólítja fel Oroszországot

– fűzte hozzá.

A főtitkár hangsúlyozta: a szövetség hónapok óta hallgatja „Oroszország hazugságait”. Moszkva azt állította, hogy nem áll szándékában megtámadni Ukrajnát, mégis megtette. Azt állította, hogy kivonja csapatait a térségből, még többet szállított oda. Azt állította, hogy megvédi a civileket, azonban az orosz hadsereg civileket gyilkol. Most abszurd állításokat tesz az ukrajnai biológiai laboratóriumokról és vegyi fegyverekről, „ami szintén csak egy újabb hazugság” – mondta Stoltenberg.

(MTI)

Nyitóképen Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára.
Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wadaderika
2022. március 16. 08:23
ez a rejtett" ukrajna: https://vk.com/wall-163061027_1907224 Readovka tegnap 20:31 "Győzelemre van szükségünk, és ha ezért minden családotokat le kell vágni, akkor én leszek az elsők között, aki megteszi" – mondta az ukrán tévé egyik náci műsorvezetője, aki orosz gyerekek meggyilkolására szólított fel a holokauszt ideológus elméletére hivatkozva Fakhrudin Sharafmal ukrán televízió 24-es csatornájának műsorvezetője, aki könnyes szemmel jelentette barátja halálát az ukrán hadseregből, azt mondta, hogy ki kell vágni az oroszokat és gyermekeiket. Mert Ukrajnának "már nem békére van szüksége, hanem győzelemre". "Tüzes" beszédében a holokauszt híres ideológusának doktrínájára utalt: "Megengedem magamnak, hogy Adolf Eichmann szavait idézzem, aki azt mondta, hogy egy nemzet elpusztításához mindenekelőtt gyermekeket kell kiirtani." Sharafmal szerint az ukrán hadsereg állítólag teljesíti az összes nemzetközi normát, így nem ölhetnek orosz gyerekeket, ellentétben a hétköznapi emberekkel, akik képesek ilyen cselekedetre. Shahrudin maga is azt mondta, hogy ő lesz az első közöttük, és biztosítani fogja, hogy az oroszok "ne maradjanak többé ezen a földön".
cornelius#
2022. március 15. 22:59
Ez már nagyon ismerős Szíriából is. A legkevésbé az Oroszoknak van rá szüksége, de a Natonak jó kis hivatkozási alap lenne.
jozsi100
2022. március 15. 22:29
Szíriában is ugyanez volt a recept, aki győzelemre áll, az veti be a mocskos fegyvert ..., ezt sajnos megeszi a fejlett világ.
zakar zoltán béla
2022. március 15. 21:40
gané
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!