Csak szenvedést és pusztítást hoz az ukrajnai háború az ENSZ szerint

2022. március 22. 16:51

„Ebben a háborúban senki sem fog győzni” – mondta az ENSZ főtitkára.

2022. március 22. 16:51
null

Az oroszoknak esélyük sincs  arra, hogy megnyerjék az ukrajnai háborút – idézte a The Guardian Antonio Guterres-t, az ENSZ főtitkárát, aki kedden adott nyilatkozatot a sajtónak.

Senki sem fog győzni ebben a háborúban

Kiemelte, hogy a közel egy hónapja dúló harcok  eddig csak rombolást és szenvedést hoztak  – elsősorban a civilek számára – , és szerinte

a háború a jövőben csak még több pusztítást fog hozni, de győzni senki sem fog. 

A főtitkár azzal példálózott, hogy Mariupol városát már hetek óta bombázzák folyamatosan oroszok, de még mindig nem tudták bevenni. 

Ha Mariupol el is esik végül, Ukrajnát egyszerűen akkor sem tudják elfoglalni úgy, hogy minden városért, utcáért és házért meg kell küzdeniük.

Az egyetlen végkimenetele ennek csak még több szenvedés, még több pusztítás és még több szörnyűség lehet

– fogalmazott Antonio Guterres.

A nyitóképen ukránok haladnak át Mariupol egyik szétbombázott utcáján.
Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2022. március 22. 20:25
Szerintem is.
Jajdejónekünk
2022. március 22. 19:08
Az ENSZ-ről eddig sem volt túl jó véleményem, de milyen álomvilágban él a főtitkár? Borzasztó dolog ez a háború, de pont mivel nagyok a veszteségei, Oroszország ki fogja csikarni a céljai megvalósulását, az ukránok pedig hiába reménykednek, hogy az európaiak föladják a saját biztonságukat és kényelmüket. Senki nem akar atomháborút az ukránok miatt! Sz'al minél hamarabb kapitulál Zelenszkij, annál kevesebben halnak meg és lesznek földönfutók. Nem lehet ebben most a ruszkikat megállítani, ez van!
jeti
2022. március 22. 18:37
Senki sem fog győzni - ezért kell minél előbb megegyezni, nem fegyver küldeni Ukrajnának, mert ezzel csak tovább húzódnak a harcok.
AKissLaci
2022. március 22. 18:27
"Csak szenvedést és pusztítást hoz az ukrajnai háború az ENSZ szerint." Ilyen bölcsességek fenntartásáért aztán érdemes ezt a gittegyletet fenntartani! A háborúk általában ilyesmiket hoznak. Kivéve az Egyesült Államokat. Ott mindig jó a bolt. Mert mindig máshol gyártanak le valamilyen cuki kis háborút. Náluk utoljára 1865-ben volt. Mostanában tényleg rájuk férne egy. Már csak a miheztartás végett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!