Három balti állam diplomatáit utasította ki Moszkva

2022. március 29. 17:44

Az orosz külügyminisztérium a kölcsönösség elvével indokolta döntését.

2022. március 29. 17:44
null

A litván nagykövetségről négy, a lettről három, valamint a moszkvai észt diplomáciai képviseletről és a szentpétervári észt főkonzulátus pszkovi irodájából három munkatársat utasítottak ki kedden.

Az érintetteknek

ugyanolyan időkeretben kell távozniuk, mint az országaikból kiutasított orosz diplomáciai alkalmazottaknak.

Kedden bekérették a nagyköveteket is

Az orosz diplomáciai tárca kedden bekérette a három ország nagykövetét és határozott tiltakozását fejezte ki náluk a balti államokban működő orosz nagykövetségek alkalmazottainak "„provokatív, és indokolatlan” kiutasítása miatt. 

A balti államok az orosz külügyi alkalmazottak kiutasítását korábban azzal indokolták, hogy a „diplomáciai státuszukkal összeegyeztethetetlen” tevékenységet folytattak. Emellett, mint jelezték, döntésük egyben az Ukrajnával való szolidaritásuk kifejezése is.

(MTI)

Nyitóképen Vlagyimir Putyin orosz elnök videokonferencia közben. Fotó: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Andrej Gorskov

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. március 30. 08:41
Na már ezek a piciny országok is kezdik? Majd kapnak rakétát aztán azt se tudják merre fussanak
Gyzoltan
2022. március 30. 07:03
Az Ukrajna melletti cionista zsidó hisztéria minden visz! A kérdés akkor dőlt el, mikor a zsidó Zelenszkij a világ zsidóságához fordult, ezzel zsidó háborúvá emelte a krízist...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!