Ukrán külügy: Ha Oroszország eléri célját Ukrajnában, szomszédaink lesznek a következők

2022. március 22. 14:09

A szóvivő arra kérte Magyarországot, hogy segítsünk Ukrajnának ellenállni Oroszország agressziójának.

2022. március 22. 14:09
null

Az ukrán külügyminisztérium arra kéri Magyarországot, hogy segítsen ellenállni Oroszország agressziójának – derül ki az ukrán külügyminisztériumi szóvivő, Unian ukrán hírügynökséghez eljuttatott közleményéből, melyben Oleg Nyikolenko azt a magyar álláspontot kommentálta, hogy Magyarország nem támogat olyan szankciókat Moszkvával szemben, amik veszélyt jelenthetnek Magyarország energiaellátására és biztonságára.

Nyikolenko kifejtette, hogy „a magyarországi béke és biztonság nem garantálható Ukrajna békéje és biztonsága nélkül”. „Szijjártó Péter külügyminiszter hangsúlyozza, hogy el kell kerülni a háború továbbterjedését, valamint a NATO és Oroszország közötti közvetlen konfliktust. A »ne provokáld Oroszországot« gyakori érv amellett, hogy nagyobb teret adjunk az orosz agressziónak”, de ennek kapcsán hozzátette, hogy „természetesen senkinek nem kívánják azt a gyászt, amellyel az ukránok szembesültek az orosz háború alatt, ugyanakkor

„Hazánk mára gyakorlatilag a NATO keleti határának védelme. Ha Oroszországnak sikerül elérnie célját Ukrajnában, szomszédaink lesznek a következők. Erről most nyíltan beszélnek az orosz nagykövetek külföldön” – figyelmeztetett minket.

„Hiába reménykedünk abban, hogy az agresszor megnyugtatására tett kísérletek sikerrel járnak. Ezt bizonyítja a történelem, így maga Magyarország is” – fogalmazott a szóvivő, aki szerint ezért biztosítaniuk kell partnereiket, hogy „Ukrajna túléli és legyőzi Oroszország gonoszságát”. „Ehhez meg kell erősíteni az európai egységet. Egységet, amely szigorúbb szankciókat vezet be Oroszországgal szemben, hogy megállítsa katonai gépezetét” – vélekedett Oleg Nyikolenko.

Nyitókép: MTI/AP/Rodrigo Abd

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk KaroIus
2022. március 24. 19:51
Ha muszáj választani, akkor ezerszer a megbízható orosz, mint egyszer az amerikai maffia által irányított megbízhatatlan Ukrajna.
Baksay-Róka Béla
2022. március 24. 19:47
DICSŐSÉG UKRAJNÁNAK! HALÁL AZ AGRESSZORRA! (És a Fidesz-KDNP bagázsra...)
Baksay-Róka Béla
2022. március 24. 19:46
By the way... https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/kijev-k%C3%B6r%C3%BCl-ostromgy%C5%B1r%C5%B1be-z%C3%A1rt%C3%A1k-az-orosz-er%C5%91ket-az-ukr%C3%A1nok/ar-AAVq8c3?ocid=msedgntp By the way 2.: https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/finnorsz%C3%A1g-visszal%C3%A9pett-paks-2-%C3%A9szaki-p%C3%A1rj%C3%A1t-nem-%C3%A9p%C3%ADtheti-meg-a-roszatom/ar-AAVpXwm?ocid=msedgntp
Reszelő Aladár
2022. március 24. 06:25
Maradjunk abban, hogy magyar stukkert magyar földön vetünk be. Ukrajna röhögne rajtunk teli pofával ha odaadnánk nekik a fegyvereinket, ha pedig a ruszkik nem állnak meg, akkor itt állunk letolt barna nadrággal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!