Zelenszkij az EP-nek: Bizonyítsátok, hogy mellettünk vagytok!

2022. március 01. 17:47

Az ukrán elnök arra kérte az Európai Parlamentet, hogy ne hagyják magára Ukrajnát.

2022. március 01. 17:47
null

Videós összeköttetésben szólt kedden az Európai Parlamenthez Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke – jelentette a Reuters. Az ukrán elnököt álló ováció fogadta az Európai Parlamentben.

Azért harcolunk, hogy teljes jogú európaiak lehessünk” – mondta videóüzenetében Volodimir Zelenszkij. „Bizonyítsátok be, hogy velünk vagytok!

– folytatta az ukrán elnök.

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke válaszában úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió segíteni fog Ukrajnának az újjáépítésben.

Ukrajna az Európai Unió tagjává szeretne válni, és több EU-s tagállam vezetése is kiállt a kelet-európai ország felvétele mellett. Zelenszkij üzenete után Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta, az Európai Uniónak komolyan foglalkoznia kell Ukrajna szerint „jogos” igényével.

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. március 02. 09:29
szerintem az EU már bízonyított, amikor csupa kisbetűvel leírták a Putyin nevét. Kell ennél több?
Báthory Ödönke
2022. március 02. 09:22
"Bizonyítsátok, hogy mellettünk vagytok!" Ha ismerné a térképet, látná...
rókabácsi
2022. március 02. 09:21
egy zenés táncos bohóc mellett? tragédia! de a világnakis nemcsak ukrajnának!
huttentotta
2022. március 02. 03:18
Nem hagyják magára, a határnál mindenkin segítünk, aki Európába menekül a harcok elől. De az eutagságig nem húzzák. Muszáj lesz tárgyalni és megegyezni az oroszokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!