Zelenszkij: Nyugat szó nélkül hagyja a hadiüzemeink orosz fenyegetését

2022. március 07. 06:58

Az ukrán elnök szerint kevés a szankció az oroszok ellen.

2022. március 07. 06:58
null

Bírálta a nyugati országok vezetőit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, amiért szó nélkül hagyták Oroszország arra vonatkozó bejelentését, hogy hadiüzemeket fog támadni.

– mondta vasárnap késő este közzétett videóüzenetében Zelenszkij. „Az (orosz) agresszornak ez az arcátlansága egyértelmű jelzés kell, hogy legyen a Nyugatnak arra nézve, hogy az Oroszországra kivetett szankciók nem elégségesek” – tette hozzá. Kiemelte: az ukrajnai hadiüzemekben több ezren dolgoznak, ezek a létesítmények városokban működnek, és több százezer ember él a közelükben.    

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap azt közölte, hogy

az orosz haderő nagy pontosságú fegyverekkel csapást készül mérni ukrajnai hadiüzemekre.

Emiatt arra figyelmeztették ezeknek a katonai ipari létesítményeknek az alkalmazottjait, hogy hagyják el az üzemek területét. Az ukrán elnök szorgalmazta, hogy hozzanak létre „bíróságot”, ahol felelősségre vonnák azokat, akik ilyesféle bűncselekményeket követnek el. Zelenszkij felhívta a figyelmet arra, hogy „a megszállók” a jelek szerint úgy érzik, büntetlenül cselekedhetnek, ha így előre bejelenthetik „tervezett kegyetlenkedéseiket”.

(MTI)

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal / Anadolu Agency / AFP

   

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi333
2022. március 07. 17:22
Azokat a ruszkik építették.
Rocktoberi
2022. március 07. 10:05
Ezt a barmot... Nehezményezi, hogy egy háborúban hadiüzemeket támadnak.
Jason Bourne
2022. március 07. 09:49
"Zelenszkij: Nyugat szó nélkül hagyja a hadiüzemeink orosz fenyegetését" Dehogy hagyja szó nélkül! Többen is tiltakoztak.
Hannah184
2022. március 07. 09:48
Ez a Zekenski olyan mint törpillla, csak neki csupa zöld T-Shirt van a szekrényében
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!