Kreml: Putyin részletesen elmagyarázta a német kancellárnak a céljait

2022. március 04. 22:13

Az orosz elnök szerint hírhamisítás, hogy az oroszok tűz alá vették az ukrán városokat.

2022. március 04. 22:13
null

Részletesen elmagyarázta Olaf Scholz német kancellárnak az ukrajnai orosz „különleges művelet” céljait Vlagyimir Putyin elnök, amelyeket Moszkva feltétlenül teljesíteni kíván – közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata. A két vezető pénteken telefonon beszélt egymással. Berlini tájékoztatás szerint Scholz az orosz invázió haladéktalan leállítását követelte és aggodalmát fejezte ki a katonai műveletek és az áldozatok miatt.

Putyin azt hangoztatta, hogy Oroszország kész a párbeszédre minden féllel, aki békét akar Ukrajnában, az orosz feltételek maradéktalan teljesítése esetén.

Ezeket Ukrajna demilitarizálásában és „nácitlanításában”, valamint a Krím Oroszország részeként és a Donyec-medencei szakadár köztársaságok függetlenként történő elismerésében nevezte meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte a legfőbb veszély a neonáci alakulatoktól ered, amelyek háborús bűncselekményeket követnek el, civileket élő pajzsnak használnak, és fegyverrel akadályozzák meg, hogy az emberek biztonságos helyre vonuljanak. Azt állította, hogy Ukrajnában több mint hatezer külföldi állampolgár, zömmel diák tartózkodik, „akiket gyakorlatilag túszul ejtettek”.

Putyin: A nyugatiak szemet hunytak a népírtás felett

Hibáztatta a nyugati országokat amiatt, hogy nyolc évig szemet hunytak a minszki megállapodások Kijev általi nem teljesítése miatt. Valamint „szemet hunytak a népírtás felett, amelyet a kijevi rezsim a Donyec-medence lakosai ellen követett el”, és szemet hunytak mintegy 14 ezer ember, köztük gyerekek halála felett is.

Elmondta még, hogy Ukrajnában albán, horvát, koszovói zsoldosok, sőt, dzsihadisták jelentek meg, akik Szíriában szereztek harci tapasztalatokat. Putyin szerint az orosz fegyveres erők mindent elkövetnek a polgári lakosság életének megkíméléséért, és

A Kreml tájékoztatása szerint a felek kifejezték abbéli reményüket, hogy az orosz-ukrán tárgyalások harmadik fordulóján Kijev „észszerű és konstruktív” álláspontot képvisel majd.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Pool//Szergej Gunyejev

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
astrx
2022. március 05. 09:32
Egy kis gúgl fordító, és máris árnyaltabb a kép arról, ki lő vagy ki nem lő lakóépületekre. https://lemediaen442.fr/anne-laure-bonnel-lukraine-bombarde-sa-propre-population-depuis-huit-ans-et-il-y-a-eu-13-000-morts/
Gyzoltan
2022. március 05. 08:18
Mit magyarázhatott el Putyin a "német kancellárnak"? Talán Zelenszkij szekértolójának a világ zsidóságához fordulását? "Ezekben a napokban Ukrajna Izrael: ahogyan a második világháború idején a zsidók a nácik áldozataivá váltak, akképpen válnak az ukránok Oroszország népirtást megvalósító tettei áldozatává" Állítja! Hírdeti! Gyanús, nagyon gyanús, hogy éppen Németország vált a zsidóság áldozatává... A ma ezt látszik igazolni: míg a zsidóság él, virul, uralkodik, hódít, terjeszkedik, addig Németország a mai napig elnyomó katonai megszállás alatt van... A "német" kancelláriságot misem jellemzi jobban a zsidó Angela Merkelnél, ki a német zászlót meggyalázva alázta meg az általa gyűlölt németséget... Ezt kellene megértenie a "német bábnak", ki kancellárnak véli magát...
Tiszafa
2022. március 05. 08:14
"Ezeket Ukrajna demilitarizálásában és „nácitlanításában”, valamint a Krím Oroszország részeként és a Donyec-medencei szakadár köztársaságok függetlenként történő elismerésében nevezte meg." Kár, hogy délen nem akar terjeszkedni a román határig. Bezzegék mekkora idegben lennének...
ohassa
2022. március 05. 08:10
A "különleges művelet" (Oroszo.-ban tilos a háborút nevén nevezni!) olyasmi lehet putyinnál, mint orbánnál a "stratégiai nyugalom": aljas propaganda és hitvány cselekedetek összemosása. A "nácizás" meg, mint nálunk a "sorosozás, komcsizás": ellenségképzés (testvéreinkből)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!