A Chelsea-szurkolókat felszólították, ne énekeljenek Abramovicsról – az edző odaszúrt a brit kormánynak

2022. március 17. 20:13

Thomas Tuchel megkérdőjelezte Boris Johnsonék ténykedését a klub szurkolóival szemben.

2022. március 17. 20:13
null

A Chelsea a Lille elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójára készült, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a sajtó képviselői alaposan megizzasztották a londoniak menedzserét, írja az m4sport.hu.

A klub rajongóit ugyanis felszólították, hogy

ne énekeljenek tulajdonosukról, Roman Abramovicsról szóló rigmusokat az ukrajnai orosz inváziót követően.

Ezzel kapcsolatban Thomas Tuchel visszafogott kritikát fogalmazott meg Boris Johnson miniszterelnöknek és megkérdőjelezte, hogy az Egyesült Királyság kormányának kell-e tárgyalnia a Chelsea-szurkolókról énekléséről.

„Nem vagyok benne biztos, hogy ez legfontosabb dolog, amit meg kellene vitatni a parlamentben.

Lehet, aggódnunk kell az ottani megbeszélések prioritása miatt. Szerintem vannak sokkal sürgősebb dolgok, amiket meg kellene vitatni és kezelni” – fejtette ki véleményét Tuchel.

Az Abramovics-szankciók következtében a klub maximum 20000 fontot költhet utazásokra az idegenbeli mérkőzésekre, Kai Havertz azonban úgy gondolja, hogy a klub játékosainak nem okozna gondot, ha ezt nekik kellene kifizetni, ő mindenképp megtenné.

Nyitókép: MTI/AP/Brit parlament/Jessica Taylor

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajnóczi Kristóf
2022. március 18. 11:14
Dehát Ábrahámffy már vagy két hete eladta a csapatot (pont azért, hogy ezt az egész sz@rvihart megelőzze), nem?
Reszelő Aladár
2022. március 18. 09:57
Várom az első kötelezettségiszegési-jogállamsági eljárást, mert nem internáljuk az orosz származású embereket és még csak a vagyonukat sem rekviráljuk. Hiszen szembemegyünk az eheti uniós alapértékekkel.
briganti
2022. március 18. 00:07
szar lehet ma angolnak lenni.....mi? britnek.....kérdezzük meg London polgármesterét, úgy is az mondja meg a bbc-nek, hogy minek érezze magát mindenki....
csak ésszel
2022. március 17. 22:51
Cancel culture. Yes, we do it.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!