Víz nélkül maradt Donyeck több mint 130 ezer lakosa

2022. február 27. 12:25

A szakadárok által ellenőrzött kelet-ukrajnai Donyeck város egyes kerületeinek vízellátása korlátozott, a település több mint 130 ezer lakosa víz nélkül maradt – számolt be vasárnap közleményében a helyi rendkívüli helyzetek minisztériuma a Telegram-csatornáján.

2022. február 27. 12:25
null

A tájékoztatás szerint három víztározóban van ugyan elegendő víz, de Donyeck öt területén átmenetileg korlátozták a vízellátást. A tárca hozzátette, hogy a szakembereknek sikerült helyreállítaniuk a vízszolgáltatást az egyik, korábban az ukrán hadsereg ágyúzásában megsérült tározóból. A donyecki szűrőüzemben továbbra sincs áram, feladatát egy másik szűrőüzem végzi.    

A térségbeli helyzet a donyeck-medencei elválasztóvonalnál február 17-re vált rendkívül feszültté.

A donyecki és a luhanszki „népköztársaságok” az elmúlt hónapok legintenzívebb ukrán ágyúzásáról számoltak be. A tüzérségi csapások civil áldozatokkal jártak, és számos civil infrastrukturális létesítményt megrongáltak, emiatt különösen a donyecki szűrőüzem és számos vízellátó létesítmény működése leállt.

(MTI)

Fotó: Leon Klein / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rácz Gabriella
2022. február 27. 16:18
Az EU saját magát gyengítette. Ideológiai csatákat folytatott.
Julius68
2022. február 27. 14:36
A nacionalista, soviniszta ukrán kormány, a nemzeti kisebbségek ellen elkövetett bűneiről, a nyugati sajtóban semmit nem lehetett olvasni. A cenzúra működik, sajtószabadság, jogállamiság, hetes cikkely ??? "A térségbeli helyzet a donyeck-medencei elválasztóvonalnál február 17-re vált rendkívül feszültté. A donyecki és a luhanszki „népköztársaságok” az elmúlt hónapok legintenzívebb ukrán ágyúzásáról számoltak be." Civil lakosok, gyerekek haltak meg ! A magyar kisebbségről is hallgatott a Nyugati sajtó. Molotov-koktélt dobtak a kárpátaljai magyarok kulturális központjára Ungváron. 2014 óta olyan események történtek, amelyek korábban példátlanok voltak: magyarellenes tüntetések, fenyegető levelek, halállista. Mi nem tehettünk ellene semmit, Putyin viszont igen. Nem tűrte tovább ezt a véres, nacionalista diktatúrát és odacsapott. Érdekes módon Zelenskij retorikája, most már teljesen más.
Kanóc
2022. február 27. 14:10
Szóval Zelenszkij külföldi símaszkos terroristákkal löveti a lakosságot, mint Fletó 2006-ban, csak élesben és egy 'kicsit' durvábban.
LAW AND ORDER
2022. február 27. 13:12
Ezt a genocídiumot akarta Putyin megakadályozni! Ha nem vonulnak be idejében a ruszkik, ennél sokkal szörnyűbb dolgokat követ el a kijevi junta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!