Lengyel kormányfő: A magyar kormány nem ellenzi az oroszok kitiltását a bankközi fizetési rendszerből

2022. február 26. 15:48

Újabb európai politikus cáfolta Donald Tusk Magyarországgal kapcsolatos vádjait.

2022. február 26. 15:48
null

Szijjártó Péter után a lengyel miniszterelnök is megerősítette, hogy a magyar kormány sem ellenzi azt, hogy kitiltsák a bankközi fizetési rendszerből Oroszországot. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökTwitter-oldalán azt közölte: szombaton is tárgyalt Orbán Viktorral,

aki támogatásáról biztosította az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban, beleértve a SWIFT letiltását

 – írta meg cikkében a HVG.  A portál szerint napok kérdése, hogy leszakítsák Oroszországot a globális bankközi fizetési rendszerről, amellyel gyakorlatilag kizárják az országot a nemzetközi kereskedelemből. 

Tusk valótlanságot állított

Mint ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Donald Tusk, az Európai Tanács volt elnöke, és az Európai Néppárt elnöke kedden azzal vádolta meg a magyar kormányt, hogy Németország és Olaszország mellett megvétózta a döntést.

Röviddel ezután Szijjártó Péter világossá tette, hogy ilyen nem történt, Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben, egyben megdöbbentőnek tartotta, hogy „egy nagy európai pártcsalád vezetője még a háború idején is a politikai haszonszerzésre tör”. A magyar külügyminiszter szavait erősítette meg Eduard Heger szlovák miniszterelnök is, aki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre szintén cáfolta Donald Tusk Európai Néppárt-elnök nyilatkozatát.

Nyitókép: Ronald Wittek / Pool / AFP

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2022. február 26. 18:22
Nagyon kínos ez Tuskónak... :-D
syphax
2022. február 26. 17:42
Ellenünk magyarok ellen MINDENFÉLE ALJAS HAZUGSÁG MEGENGEDETT(!?), ÉS HA A HAZUDOZÓ LELEPLEZŐDIK-FELSÜL MÉG BOCSÁNATOT SEM KÉR. ÉS ILYENKOR A HAZAI ELLENZÉK SORAIBÓL IS MINDENKI HALLGAT, MINT FING A FŰBEN.
amca
2022. február 26. 17:31
Qurcsány nevű É- albán terrorista szerint 6-8szor volt börtönben,és 0-24ben hazudott.. sic.
formaegy
2022. február 26. 17:25
Ezt mindenki tudja, még a hazaáruló mocskos aljas libsi-komcsi-fasiszta ellenzék is! Mint ahogyan a járványt képesek felhasználni aljas érdeküknek, most is ezt a borzalmas megmagyarázhatatlan drámát használják fel hazugságaik fröcsögésére! 1000%, hogy ezek a dögkeselyűk indították a gyilkos nyugati náci férgeiknél a hazugságot! Mocskos banda ez. Ártatlan emberek, gyerekek halnak meg, de ezeknek csak a mocskos önös érdek az első! Gátlástalan elmebeteg banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!