Német lap: Magyarországot ma nem vennék fel az EU-ba

2022. február 17. 09:14

A Handelsblatt szerint az EU-tagoknak ijesztően nagy mozgástere van a demokratikus jogelvek aláásására.

2022. február 17. 09:14
null

Az Európai Bíróság ítélete most szabaddá tette az utat az olyan jogállamisági eljárások előtt, amelyek lehetővé teszik, hogy az EU visszatartsa a pénzt. Így gátat szabhat a legsúlyosabb jogsértéseknek a tagállamokban, és nem kell minden önkényuralmi kormányt a pénzéből finanszíroznia – olvasható a Handelsblatt oldalán megjelent cikkben.

A cikk szerint az EU-tagjelölt országoknak tiszteletben kell tartaniuk a demokráciát és a jogállamiságot. A német portál úgy véli:

az EU-tagoknak ijesztően nagy mozgástere van a demokratikus jogelvek aláásására.

Lengyelországot, Magyarországot és néhány más országot jelenlegi állapotukban inkább nem vennék fel az EU-ba. Ahogy a lap írja: az európai hatóságok szerint a magyar kormány nemcsak korrupt, hanem olyan mértékben ellenőrzi az ország médiáját, hogy a magyarok számára nehéz a független tájékoztatás.

Fotó: OLIVIER HOSLET / POOL / AFP

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2022. február 20. 20:07
Én már akkor is ellene szavaztam, most azt hiszem többen lennénk.
Ildikó99
2022. február 18. 10:47
Németország változott meg nem mi
Vasalo
2022. február 17. 22:28
Ma már az EU tagországok 30-40%-a nem lépne be az EU-ba. Ennyire lejáratták az elvtársak. Én sem szavaznák ilyenekre.
Ferike57
2022. február 17. 19:22
HANDELSBLATT !!! A MAI UNIOBA , AMELY BUZERÁNSOK, LIBSI, KOMCSI, SOROSISTA, és Magyar ellenzéki bábok GYÜJTŐHELYÉRE NEM IS AKARNA BELÉPNI A MAI MAGYARORSZÁG !!! Az Unió ma egy SZARKUPAC !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!