Hétfői fejlemények az orosz-ukrán konfliktusban: katonákat öltek, harckocsikat lőttek ki

2022. február 21. 20:52

Óráról-órára érkeznek a fejlemények a konfliktusról. Oroszország szerint megöltek több ukrán katonát, Nyugat szerint az oroszok elkezdték az inváziót. Rövid összefoglalónk.

2022. február 21. 20:52
null

Oroszország állítása szerint megöltek több ukrán katonát, akik behatoltak Oroszország területére. A nyugati hatalmak szerint az oroszok már elkezdték az inváziójuk végrehajtását. Rövid összefoglaló a helyzetről:

Az oroszok megöltek öt ukrán katonát, és kilőttek két harckocsit, amelyek állítólag behatoltak Oroszország területére. A szakadár köztársaságok katonai-pénzügyi segítséget és hivatalos elismerésüket kérték Oroszországtól, utóbbit meg is kapták.

Az Egyesült Államok szerint az orosz titkosszolgálat már összeállított egy halállistát arról, hogy kiket kell meggyilkolni vagy elfogni egy invázió esetén. 

A nyugati hírszerzési értesülések szerint már meg is kezdődött az inváziós terv végrehajtása. Az ukrán elnök szintén összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot hétfő estére.

Nyitókép: Handout / Russian Defence Ministry / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. február 22. 11:03
Nem lesz OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ! MIÉRT? MERT MÁR MOST VAN.
bagira
2022. február 21. 22:13
Ukránok támadnak orosz határt átlépték , oroszok az országukat védik.
Sincero
2022. február 21. 21:46
Ennyi. Mehetünk aludni. Legalább a luhanszki és donyecki anyáknak nem kell a jövőben attól tartaniuk, hogy homoszexuálisok és LGBTQ-propagandisták fogják a gyermekeiket érzékenyíteni óvodákban, iskolákban és a PRIDE-okon.
sheu
2022. február 21. 21:44
Nem igazán értem, hogy az USA milyen alapon ugat bele egy orosz-ukrán konfliktusba, amikor ők maguk a fél világot lerohanták, terrorizálták, emberek millióit mészárolták le, vagy robbantottak ki tömeges halálozással járó belpolitikai konfliktusokat, pl. Ukrajnában, Egyiptomban, Líbiában, Irakban. Jó lenne, ha az USA nevű szörnyképződmény eltakarodna Eurázsia környékéről, és persze Afrikából is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!