A boszniai szerbek újabb lépést tettek az elszakadás felé

2022. február 11. 17:26

Éppenhogy, de átment az a javaslat, amely többek között a saját igazságügyi rendszer bevezetéséről szól.

2022. február 11. 17:26

Saját igazságügyi rendszer bevezetéséről, egyben a szövetségi intézményrendszertől történő elszakadásról döntött csütörtökön a boszniai Szerb Köztársaság parlamentje. Nyugati diplomaták, többek között Christian Schmidt, a nemzetközi közösség boszniai főképviselője szerint is alkotmányellenes az országrész lépése – írja a Neokohn.

A cikkből kiderül: a 83 tagú parlament 45 képviselője szavazott igennel az igazságügyi rendszer elszakadását lehetővé tevő törvényjavaslat elfogadására. Ezt követően jogi szakértőknek és intézményeknek 90 napjuk van a tervezet véleményezésére, azt követően pedig már a törvény végleges verzióját fogadhatja el a parlament.

A boszniai szerbek parlamentje még tavaly decemberben szavazta meg, hogy az országrész intézményei „átveszik” az országos igazságszolgáltatási, védelmi, biztonsági és adóügyi szervek jogköreit, és ezzel gyakorlatilag megkezdenék az országrész elszakadását Bosznia-Hercegovinától.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Íjász
2022. február 11. 21:12
Helyes.
Gyéressy Károly
2022. február 11. 20:29
Dayton nem béke volt, hanem fegyverszünet. Teremtettek egy működésképtelen alakzatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!