Leállították a Janssen covid-vakcina gyártását

2022. február 09. 07:48

A hollandiai üzemben folyó gyártás átmeneti felfüggesztése tavaly történt meg csendben.

2022. február 09. 07:48
null

Johnson and Johnson leállította az egydózisú koronavírus-vakcinája gyártását a hollandiai Leidenben található üzemében – számolt be a New York Times cikkére hivatkozva a Portfolio.

A lap azt írja: a hollandiai üzemben folyó gyártás átmeneti felfüggesztése tavaly történt meg csendben, és mivel a gyógyszercég vakcinájának ez az egyetlen gyártótelephelye, ezért néhány megrendelőt váratlanul ért az információ. A gyártó az oltóanyag előállítása helyett egy olyan kísérleti szakaszban lévő és

potenciálisan jövedelmezőbb készítmény előállítására használja a helyszínt, amely megvédheti a betegeket egy, a Covid-fertőzéssel nem rokon légúti vírus ellen.

A hírek szerint a vakcinák gyártása folytatódni fog a későbbiekben ebben az üzemben, egyelőre azonban az újraindítás dátuma nem ismert. A NYT cikke arra is emlékeztet, hogy a J&J gyártó vakcinája a Janssen nevet kapta, mert a cég Janssen Biotech leányvállalata állította elő.

A Janssen oltóanyaga népszerű volt a szegényebb országokban, mivel csak egy adagot kellett beadni és könnyebb volt szállítani. A Johnson and Johnson nem volt elérhető az értesülés kommentálására. Magyarországra egyébként 3,939 millió adag Janssen-vakcina érkezett eddig (összehasonlításul: a Pfizerből 11,2 millió darab) és a január 21-i állapot szerint ebből 317 ezret adtak be idehaza. Volt olyan ország, ahol tavaly év végén felfüggesztették ennek a vakcinának a beadását, mivel egy halálesetet hoztak vele összefüggésbe.

Nyitókép: Kamil Krzaczynski / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirákulóziai Mikmuk
2022. február 09. 12:55
Végre. Egy méreggel kevesebb.
Hannah184
2022. február 09. 12:13
A minap a twitteren láttam egy Videot, hogy egy Közép Afrikai országban kb egy millio AstraZeneca t dozeroltak be. Adomány volt az is, gyors eladományozták mielött lejárt volna. Ott meg kevés volt az idö és a hajlandóság... De mindegy a Bigpharma ki lett fizetve az emberek adójából... Gondolom ez nem "einzellfall"
dave
2022. február 09. 11:05
Nem akarok rugózni, de Isten nyugtassa, Szilveszter még sajnos ezt kapta.
VeJoLa
2022. február 09. 09:49
Mára a politikai elit és mainstream média minden erőfeszítése dacára az EMA-vakcinák mindegyikéről kiderült már, hogy a kínaival ellentétben nagyon (mellék)hatásos. Szálljunk már ki végre ebből a pandémia-mókuskerékből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!