Új emlékeztető oltást fejlesztett a Sinopharm

2022. január 07. 16:04

A fehérje alapú vakcina az omikron ellen is hatásos lehet.

2022. január 07. 16:04
null

A Sinopharm egy új, fehérjealapú vakcinát fejlesztett a koronavírus ellen, amelyet emlékeztetőoltásként lehet beadni. Egy vizsgálat szerint a vakcina harmadik oltásként nagyobb védelmet adott az első két Sinopharm-oltás után az omikron-variáns ellen, mint egy harmadik dózis a korábban beadott oltóanyagból – írja a Reuters.

A Sinopharm NVSI-06-07 nevű emlékeztetőoltását egyelőre még csak az Egyesült Arab Emírségekben hagyták jóvá, itt végezték az említett vizsgálatot is. A korábbi, inaktivált vírusos technológián alapuló Sinopharm-vakcinával szemben ez utóbbi jelentős változásokat tartalmaz, másképp fejti ki a hatását. 

A vakcinát 192 olyan felnőttnél tesztelték le, akik már több mint fél évvel korábban megkapták az eredeti Sinopharm-oltás két dózisát. Náluk az új vakcina felvétele után „jelentősen nagyobb” antitestszámot mutattak ki az omikron-variánssal szemben is, mint azoknál, akik harmadik alkalommal is az eredeti vakcinát kapták meg. 

A kutatást végző tudósok arra is figyelmeztettek, hogy a vizsgálatból nem derült ki, hogy az új emlékeztetőoltás pontosan mennyi ideig adhat védelmet a koronavírus ellen. Továbbá az antitestek számából még önmagában az sem derül ki egyértelműen, hogy az új vakcina mekkora védelmet biztosít a koronavírus súlyos szövődményei ellen, ehhez még további kutatások lennének szükségesek.

Nyitókép: MTI/Bús Csaba

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. január 09. 13:46
REMÉLHETŐLEG nem lesz már szükség erre, nem kell már nagyon sokat aludni ahhoz, hogy vége legyen a járványnak! EMLÉKEZTETŐ csak annyiban, hogy emlékezzünk rá, volt ilyen is!
Robur
2022. január 08. 19:18
Na összegyűltek a kínai faszt szopó fideszes köcsögök.
savrena
2022. január 08. 10:49
A protein alapú vakcina ugye az, amivel a Sanofi küszködött, aztán feladta.
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. január 08. 09:18
"A" Mandis cikk: A Pfizer harmadik adagját be kell oltani, hogy megfelelően működjön. 2 +, 19 - "B" Mandis cikk: A kínai harmadik adagját be kell oltani, hogy megfelelően működjön. 22+, 1-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!