Romániában kötelezővé teszik az utcai maszkviselést

2022. január 05. 15:40

Csak az orvosi maszkok használata lesz elfogadott.

2022. január 05. 15:40
null

Romániában kötelezővé teszik a köztéri maszkviselést, és csak az orvosi maszkok használatát fogadják el. Erről Alexandru Rafila egészségügyi miniszter és Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár számolt be a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón.

A járvány terjedésének megfékezésére a járványügyi operatív törzs (CNSU) tett javaslatokat. Ezek egy részét kormányhatározatban, más részét az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium közös rendeletében kell elfogadni. Alexandru Rafila elmondta:

a megfelelő maszk viselése azért válik rendkívül fontossá, mert Romániában gyorsan terjed a koronavírus omikron változata,

amely sokkal fertőzőbb, mint a korábbi vírusváltozatok. A megfertőződéstől csakis a megfelelő maszk, a súlyos megbetegedéstől pedig az oltás véd meg – hangsúlyozta a miniszter.

(MTI)

A kép illusztráció. Forrása: MTI/EPA pool/Sascha Steinbach

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2022. január 06. 08:32
Elképesztő, hogy két év után itt tartunk, hogy KÖTELEZŐ KÖZTÉRI MASZKVISELÉS... elmebaj.
brekker
2022. január 05. 20:35
De ki gyűjti össze az elhasznált maszkokat? A tengeri teknősök?
fideszes2022
2022. január 05. 19:50
Verjék bele a faszukat a maszkba. Sehol sem tenném kötelezővé
Theilsaurus
2022. január 05. 18:12
Baromság és tudománytalan. Egy Zachert kérek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!