Becker védelmébe vette Djokovicot: Novak nem idióta

2022. január 09. 12:54

Az 54 éves német szakember szerint nem helyes, hogy a szerb játékos nincs beoltva, ezzel együtt még nem rossz ember.

2022. január 09. 12:54
null

A volt világelső Boris Becker védelmébe vette korábbi tanítványát, a férfi teniszezők világranglistájának aktuális éllovasát, Novak Djokovicot, aki jelenleg egy karanténszállodában várja, hogy beléphessen Ausztráliába. Az 54 éves német szakember szerint nem helyes, hogy a szerb játékos nincs beoltva, ezzel együtt még nem rossz ember.

„Tiszteletben kell tartani a döntését.

– mondta a Bildnek Becker, aki pályafutása során kétszer nyert az Australian Openen. Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon kilencszer győztes, 20-szoros Grand Slam-bajnok Djokovic szerdán érkezett a melbourne-i Tullamarine repülőtérre, majd ott egy különszobában órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg még arról szóltak a hírek, hogy az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz, mindezt annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen, bár a viadalon ez kötelező. Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést a játékostól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert „nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat”.

Az ügyvédei által szombaton közzétett iratok szerint Djokovics november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy

december 16-án pozitív tesztet adott, az elmúlt 72 óra vonatkozásában pedig nem volt láza,

illetve Covid-fertőzésre jellemző légúti tünete. Az ügyvédek állítása szerint az ausztrál nyílt teniszbajnokság rendezőinek megbízásából egy független orvosi szakértői biztosság állította ki Djokovic számára a mentességi igazolást, amit Victoria állam ezzel foglalkozó testülete is felülvizsgált, majd jóváhagyott. A teniszező jelenleg egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben van. „Természetesen a szabályok mindenkire vonatkoznak, de Novak nem érdemli meg azt, ahogy most bánnak vele” – mondta Becker.

Djokovic korábban oltásszkeptikus kijelentéseket tett, magánélete védelmére hivatkozva pedig továbbra sem hozza nyilvánosságra, hogy kapott-e koronavírus ellen vakcinát. Különengedélyének híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, a vele Melbourne-ben történteket pedig

Szerbiában fogadta óriási felháborodás.

A helyi bíróság hétfőn dönt arról, hogy Djokovicnak el kell-e hagynia Ausztráliát vagy maradhat és részt vehet a január 17-én kezdődő Australian Openen. Becker szerint Djokovic nem vádolható hanyagsággal. „Jóhiszeműen repült Ausztráliába, érvényes belépési engedély birtokában. Ha nem lettek volna rendben a papírjai, soha nem ült volna fel a gépre. Végül is nem idióta”.– fogalmazott a német exteniszező.

(Szöveg, fotó MTI: a képen a szerb Novak Djokovic /jobbra/ edzőjével, Boris Becker egykori német teniszezővel, miután győzött a svájci Roger Federer ellen a férfi teniszezők idényzáró ATP-világbajnokságának döntőjében a londoni O2 Arénában 2015. november 22-én. EPA/Facundo Arrizabalaga)

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferenc pápa
2022. január 11. 21:30
"Becker védelmébe vette Djokovicot: Novak nem idióta" DE AZ!
Zokni
2022. január 10. 09:26
,,Tiszteletben kell tartani a döntését. Csak mert valaki nem oltatja be magát, még nem rossz ember” Persze, hogy nem. Csak vsz kicsit hülye. Illetve egyesek ezzel a körítéssel - a hazájában folyó habveréssel -, azt mondhatnák, hogy hát szerb.
reflex
2022. január 10. 07:57
" Djokovics nyert a bíróságon, Ausztráliában maradhat Az ausztrál bíróság Novak Djokovicsnak adott igazat a hétfői tárgyaláson, így a szerb teniszező elhagyhatja a karanténszállodát – a történetnek azonban még nincs vége.." ...lehet hogy nem játszik????? friss: A bíróság ugyan a szerb javára ítélt, de a kormány még mindig közbeléphet. A bevándorlásügyi miniszter, akár újra dönthet úgy, hogy elveszi a vízumot Djokovictól. Az ausztrál törvények értelmében a miniszternek kivételes döntési helyzete van a vízumok ügyében, és akár évekre is kitilthatja a játékost az országból.
zara
2022. január 10. 01:07
We have to hate him...If Novak is not the devil then we are all fools - fools for acquiescing to increasingly nonsensical demands and fools for agreeing to endlessly shifting Covid goal posts. Novaks Australian Open entry did not mean that we had all been played by politicians. It was Novak who was the problem – not the tyrannical rules to which we so meekly submitted. Rules that made us so angry because Novak refused to be enslaved beside us. It wasnt fair. Why should Novak resist when we had not? Novak fought for and won the right to earn a living on his own terms while we all consented to making a series of unending injections a condition of being able to earn a livelihood. Damn! https://www.spectator.com.au/2022/01/hating-on-novak-has-become-a-national-sport/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!