Az omikron miatt nem megy férjhez az új-zélandi miniszterelnök

2022. január 23. 21:41

Az ötmilliós országban attól rettegnek, hogy nemsokára napi több ezer új fertőzött lehet.

2022. január 23. 21:41
null

Az omikron átlépte Új-Zéland határait, és elkezdett terjedni a közösségekben - közölte Jacinda Ardern, hozzátéve, ez azt jelenti, hogy az egész országban bevezetik a legmagasabb szintű korlátozásokat. A járvány kitörése miatt a miniszterelnök arra is kényszerült, hogy lemondja az esküvőjét, amelyet a következő hetekben tartottak volna Gisborne városában – írja a The Guardian nyomán az Euronews.

Az élet már csak ilyen. Én sem vagyok más, mint merem állítani több ezer más új-zélandi, akik sokkal pusztítóbb hatásait érzik a világjárványnak. Ezek közül a legrosszabb az, hogy néha nem tudnak a szeretteikkel lenni, amikor súlyos betegek. Ez messze, messze felülmúlja a saját szomorúságomat” – nyilatkozta a lagzi lemondásáról a miniszterelnök, aki az új variáns terjedéséről úgy nyilatkozott; „tudom, hogy ekkora esetszám az emberek számára nagyon aggasztóan fog hangzani. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy lelassítsuk a terjedést és csökkentsük a megbetegedések számát”. Hozzátette: az ország megpróbálja lassítani az omikron terjedését, ezzel együtt várható, hogy az elkövetkező hetekben elérik a napi ezer fertőzést, utána pedig naponta több ezret. Az országban korábban nem voltak ilyen számok.

Új-Zélandon egyébként a felnőttek körében rendkívül magas az átoltottság: az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint a 12 éves és idősebb korosztály 95%-a legalább egy oltást kapott, 93%-uk pedig kettőt – zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/EPA-AAP/Martin Hunter

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. január 26. 16:50
A férj-jelölt esze megjött, egy ilyen nővel bemenni valahová, égés, még ha miniszterelnök is. Inkább a SARS-CoV-ra fogta.
Pierre
2022. január 24. 18:09
mindenkibol hulyet kell csinalni jelzokkel, utalasokkal, grimaszos fotokkal, aki nem rajong orban avos-nyilas vilagahoz.
Ben Jeremiah
2022. január 24. 15:38
Ennek esküvője? Kivel?
Ildikó99
2022. január 24. 09:30
Vajon milyen lehet a férj jelölt ha ez randa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!