Az omikron miatt emelték a brit járványkészültségi szintet

2021. december 12. 20:28

A vizsgálatok szerint az oltások kisebb hatékonysággal tudják elejét venni az omikron típusú koronavírus-fertőződésnek.

2021. december 12. 20:28
null

Egy szinttel magasabbra, az eddigi középső – hármas – fokozatról négyesre emelte a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget vasárnap a brit kormány, elsősorban a nemrégiben azonosított omikron vírusváltozat terjedése miatt.

Gyorsabban terjed a legújabb variáns

A tisztifőorvosok vasárnap este ismertetett közös közleménye szerint a vírusvariáns eddigi, korai szakaszban járó vizsgálatából is leszűrhető, hogy

az omikron koronavírus-változat sokkal gyorsabban terjed, mint a korábban dominánssá vált delta variáns,

és az oltások kisebb hatékonysággal tudják elejét venni a tünetekkel járó koronavírus-fertőződésnek.

Több mint ezerrel nőtt az omikron-fertőződések száma egy nap alatt  

A közlemény szerint arról csak a következő hetekben lesznek egyértelmű adatok, hogy az omikron változat milyen súlyosságú megbetegedést okozhat, de

az Egyesült Királyságban már szállítottak kórházba olyan koronavírus-fertőzötteket, akik az omikron változatot kapták el,

és valószínűsíthető, hogy számuk gyorsan növekszik majd. A brit kormány egészségügyi biztonsági hivatala (UKHSA) vasárnap közölte, hogy országszerte eddig 3137 olyan koronavírus-fertőződést szűrtek ki, amelyet az omikron változat okozott. A szervezet szerint a laboratóriumi vizsgálattal azonosított omikron-fertőződések száma egy nap alatt 1239-cel nőtt.

(MTI)

Fotó: Wiktor Szymanowicz / NurPhoto / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. december 12. 23:28
Get the booster or you will die!!
Rugo
2021. december 12. 23:04
Elgondolkodtató, hogy - bár Dél-Afrikából jó hírek jönnek az Omikronról - a magas beoltottságú britek és izraeliek félnek tőle.
Rugo
2021. december 12. 21:58
Félnek, hogy az enyhe tüneteket okozó Omikron véget vet a járványnak.
Ízisz
2021. december 12. 21:05
NEM ÉRDEKEL!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!