Kaczynski: Németország negyedik birodalommá alakítaná az EU-t

2021. december 25. 07:11

A lengyel kormánypárt vezetője úgy véli, ha a lengyelek egyetértenének ezzel a modernkori alávetettséggel, lealacsonyodnának.

2021. december 25. 07:11
null

Németország kísérletet tesz arra, hogy föderális, német negyedik birodalommá alakítsa az Európai Uniót”  – mondta Jarosław Kaczynski a GPC című lengyel lapnak adott interjújában, írja a The Guardian. A beszélgetést a magyar sajtóban a 24.hu szemlézte.

A Jog és Igazságosság Párt (PiS) vezetője úgy véli, ha a lengyelek egyetértenének ezzel a modernkori alávetettséggel, lealacsonyodnának. Elmondta azt is, hogy az EU-ban a föderalista eszmék érvényesítésének eszközeként használják az Európai Bíróságot.

Nem csupán a miniszterelnök-helyettesnek vannak problémái a németek Európa-politikájával. Olaf Scholz német kancellár varsói látogatásakor Mateusz Morawiecki miniszterelnök úgy fogalmazott: a jelenlegi német kormány a föderalizmus utopisztikus, ezért veszélyes ötletét támogatja.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. december 27. 00:49
A végén meg kiderül, hogy a CDU/CSU mindvégig a normalitást képviselte és próbálta gátolni az ilyen agybajok elszabadulását? A melegházasságba is viszonylag későn álltak bele, bár úgy emlékszem a bevezetése nem a szokásos társadalmi egyeztetés, előterjesztés, megvitatás, törvény beterjesztés, megszavazás, kihirdetés, érvénybe lépés több hónapos/éves folyamata volt, hanem nagyjából azonnal szavaztak, hogy jövő hónaptól mehet. Ami nagyobb baj, hogy ez csak a kezdet. Ha nem nyerünk tavasszal, akkor még abban az évben kérelmezik a lipsik Magyaroszág felvételét az Európai Egyesült Államokba, bármilyen önrendelkezés megtartása nélkül.
kailniris
2021. december 26. 14:33
Senye Péter
2021. december 26. 08:40
Brüsszel felfelé buktatott hivatalnokai mindent megtesznek érdekében.
nempolitizálok
2021. december 25. 19:34
Már eleve miért kellene visszamennünk egy újabb szovjetúnióba, ráadásul az MSZMP csinovnyikjainak és leszármazottjainak gyerekei vezetésével, akik még az elődjeiknél is opportunistábbak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!