Húsz diákot ítéltek halálra egy társuk meggyilkolása miatt Bangladesben

2021. december 08. 10:01

Az egyetemistát egy Facebook-bejegyzés miatt, 25 társa, hat órán keresztül ütlegelte krikettütőkkel.

2021. december 08. 10:01

Halálra ítéltek húsz embert egy bangladesi bíróság szerdán, mert 2019-ben meggyilkoltak egy diákot, aki a kormányt bírálta az egyik közösségi oldalon – közölte Abdullah Abu főügyész. Emellett öt ember életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Abrar Fahad meggyilkolásának ügyében.

A 21 éves Abrar Fahad holttestét kollégiumi hálótermében találták meg 2019 októberében. Fahad a dakkai műszaki egyetem hallgatója volt. Néhány órával halála előtt a fiatal férfi

a Facebookon bírálta Sejk Haszina Vazed bangladesi miniszterelnököt, aki akkoriban kötött megállapodást Indiával a két ország területi vizeiről.

A diákot 25 társa hat órán át ütlegelte krikettütőkkel és más eszközökkel. A hatalmon lévő Avami Liga ifjúsági Abrar Fahad apja, Barkat Ullah a sajtónak elmondta: örömmel tölti el az ítélet, és reméli, hogy azt hamarosan végre is hajtják.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. december 08. 15:46
1. 20 ember halálos ítélete a világ ezen felén elég erős... Mindegy, az ő országuk, de remélem, egy bangladesi se fog ide vándorolni, és mi meg nem engedjük be ezt a hordát. 2. Sose írj a Faszbukon a neved alatt véleményt, mert így jársz. A cégek is nézik a dolgozóik bejegyzéseit, sőt, azt is, hogy mikor tették. Ráadásul az elmebetegek sokan vannak. Ha pl. elmondanám a véleményem mondjuk arról, hogy a menhelyi kutyákat el kellene altatni, akkor valamelyik baromállat tuti, hogy megtámadna vagy meg is ölne. A vélemény nem azért van, hogy mások megismerjék, hanem azért, mert te azzal kormányzod magadat az élet országútján.
Gullwing
2021. december 08. 14:10
Ott nem csak ezzel a 20 kétlábúval van a probléma. Bajok vannak ott másokkal is. Nem is kicsi.
annamanna
2021. december 08. 11:30
Ezek nem normálisak. Nehogymár 20 embernek kelljen emiatt meghalnia, akik ráadásul még legalább tanultak is valamit a Földgolyó sötét és piszkos segglyukában. Jó, megbüntetik őket, ülnek pár évet és ennyi. De most ilyen alapon azokat is halálra kellene ítélni, aki ezeket halálra ítélte és így tovább, amíg ki nem hal egész Bangladesh.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!