Nyolcvan tolvaj fosztott ki egy kaliforniai áruházat

2021. november 22. 07:32

Lopott árukkal rohanva elhagyták az áruházat és autókba szálltak.

2021. november 22. 07:32
null

Mintegy nyolcvan tolvaj fosztotta ki a kaliforniai Walnut Creek kisváros egyik áruházát – közölte vasárnap a helyi rendőrség. A hatóságok összehangolt akcióról beszéltek. A tájékoztatás szerint a tolvajok szombaton este beözönlöttek a Nordstrom áruházba és mindent magukkal vittek, amit csak elbírtak, majd elhajtottak az épület előtt hagyott járműveikkel. A rendőrség még a helyszínen el tudott fogni három gyanúsítottat, két férfit és egy nő. Ellenük a többi között rablás, tolvajlás, illegális fegyvertartás és lopott áru birtoklásának gyanújával emeltek vádat.   

A KNTV helyi televízióban megjelent felvételeken több embert lehetett látni, amint a lopott árukkal rohanva elhagyják az áruházat és autókba szállnak, amelyekkel korábban elállták a forgalmat. Egy szemtanú arról számolt be a KPIX-TV regionális televízió műsorában, hogy az elkövetők símaszkot viseltek és feszítővasak, illetve fegyverek is voltak náluk. A rendőrség közlése szerint

a bűnözők rátámadtak két áruházi alkalmazottra, illetve paprikasprayjel lefújtak egy harmadik dolgozót.

A hatóságok jelenleg a megfigyelőkamerák felvételeinek kiértékelésével próbálják azonosítani az elkövetőket. Hasonló tömeges rablás péntek este történt az alig 40 kilométerre, nyugatra található San Franciscóban, ahol luxuscikkeket árusító üzleteket fosztottak ki.

(MTI)

Kép forrása: YouTube

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2021. november 23. 14:52
"Ha majd a bőség kosarából mindenki egyformán" lop, az már jogállamilagos, nincs semmilyen cikkely.
Akitlosz
2021. november 23. 00:44
Az MTI a bűnözőket védi. Nem tolvajok, hanem rablók. Nem lopás, hanem rablás.
teljesenertelmetlen
2021. november 22. 21:56
Business as usual
DE JÓ
2021. november 22. 19:23
Mondanám, hogy csak egy manapság szokásos Black Friday volt, de nem, sajnos ezek inkább tűnnek jómódú fehér(?) internet anarchistáknak. Talán, "ha a feketéknek szabad, akkor nekünk is" alapon tették, de az is lehet, hogy csak egy izgalmas balhé volt. Majd kiderül. Így is, úgy is nagyon rossz irány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!