Amerika újabb katonai akcióra készül Afganisztánban

2021. október 25. 13:12

Az Egyesült Államok hamarosan hivatalosan is megállapodást köt Pakisztánnal az ország légterének használatba vételéről.

2021. október 25. 13:12
null

Az Egyesült Államok hamarosan hivatalosan is megállapodást köt Pakisztánnal az ország légterének használatba vételéről, melynek segítségével Afganisztánban akarnak amerikai repülőgépekkel katonai műveleteket véghez vinni – írja a Portfolio a CNN értesülésére hivatkozva.

A hírügynökség megjegyzi, hogy az Egyesült Államok már most is használja a pakisztáni légteret hírszerzési missziókra, a hivatalos igénybevételi engedély viszont garanciát jelentene arra, hogy egyrészt folytatódhatnak ezek a missziók, másrészt pedig légitámadásokat is véghez vihetnek Afganisztánon belül.

A CNN szerint az Egyesült Államok az Iszlám Állam helyi szervezetét, az ISIS-K-t és „más terrorszervezeteket” tervez célba venni. Az ISIS-K az Afganisztánt irányító tálibokkal is ellenséges viszonyban van.

Korábban Amerika a tálibokat akarta célba venni légitámadásokkal egy másik ország légterét használva, viszont Afganisztán az iszlamisták kezére került, mielőtt a NATO-csapatok ki tudtak volna vonulni az országból. Mióta az afgán kormány megbukott, az Egyesült Államok nem végzett hivatalos katonai műveleteket a tálibok ellen.

Nyitókép: Andreas Franke / picture alliance / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. november 19. 08:55
Visszamennek, mert rájöttek, hogy azt a technikát, amit otthagytak, azt meg kell semmisíteni. Vagy az is lehet, hogy így visznek nekik újabbakat..
békalepcse
2021. október 26. 19:00
Nagyon fasza, de ha már ilyen amerikából távirányított háború, akkor ne lepödjenek meg az amcsik ha nagyhirtelen amerikában lesz a visszacsapás és nem afféle ikertornyok döntögetése, hanem tényleg véres leszámolás amerikán belül. Csak a félem magvát kell elvetnie a buzulmánoknak és utána olyan polgárháborút csinálhatnak mint afganisztánban, pár ezer fővel!
Hannah184
2021. október 25. 19:09
Nem azt mondta, bidet ,hogy azért vonulnak ki Afganisztánból, mert ők ott harcolnak a Terrorismus ellen , ahol az van, tehát nem Afganisztánban...Most meg hirtelen felfedzték, hogy mégis vannak Terroristák Afganisztánban?...Nahát!
Ronee
2021. október 25. 18:04
Nocsak nocsak..ki sem jöttek de már mennek vissza? Ez igen...kell a lóvé a hadi iparba, hiába... ;)) pfhuuu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!