Ukrajna, gázár és a nagypolitika

2021. október 15. 17:45

A jelenlegi vita bepillantást nyújt abba, hogy mennyire nehéz feladat garantálni a fogyasztói energiaárak stabilitását.

2021. október 15. 17:45
Koskovics Zoltán
Koskovics Zoltán

„Az elmúlt hetekben sokat hallhattunk arról, hogy Ukrajna minősíthetetlen stílusban fenyegeti hazánkat, és »megbüntetésünket« követeli Brüsszeltől és Washingtontól is. Az ügy hátterében a hosszú távú orosz–magyar gázszerződés áll, amely jelentős időre, 10-15 évre biztosítja Magyarország számára a stabil ellátást, kiszámítható és megfizethető áron.

Mindez egyrészt mindannyiunk pénztárcáját érinti, másrészt pedig sarkalatos eleme a választásokra készülő jobboldali kormány politikájának – hisz a rezsiköltségek tartósan alacsony volta a Fidesz és a KDNP egyik leglátványosabb sikere. A jelenlegi vita bepillantást nyújt abba, hogy mennyire nehéz feladat garantálni a fogyasztói energiaárak stabilitását – látni fogjuk, hogy ez olyan szektor, amelyre a természeti és gazdasági tényezők kiszámíthatatlan ingadozása mellett az ideológia és a nagypolitika is jelentős hatással van.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. október 15. 19:52
Ahol olyan erös a vezér mint Mon, ott a Covid és az emelkedö gáz-ár legyözése se okozhat nehézséget...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!