Von der Leyen: Az EU négymilliárd eurót ajánl fel a klímaváltozás elleni fellépésre

2021. szeptember 15. 10:43

Az elnök azt is elmondta, hogy az unió 200 millió adag oltóanyagot ajánl fel a rászoruló országoknak.

2021. szeptember 15. 10:43
null

Az Európai Unió számára prioritás, hogy felgyorsítsa a koronavírus elleni beoltás globális folyamatát, ezért 200 millió adag oltóanyagot ajánl fel a rászoruló országoknak – közölte az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban, az unió helyzetét értékelő éves beszédében szerdán.

Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén azt mondta, mivel a világ nagy részén még mindig jelentős elmaradás van a beoltás terén, az unió a felajánlást legkésőbb a jövő év közepéig teljesíteni fogja. Az oltási folyamat felgyorsítása mellett az EU folytatja a járvány elleni küzdelmet, illetve azon dolgozik, hogy megerősítse a világjárványok elleni ellenállóképességét – tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

Éghajlatváltozás

Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén azt mondta, az EU készen áll arra, hogy a korábbinál többet tegyen az éghajlatváltozás elleni küzdelem terén, és azt reméli, hogy partnerei az unió felajánlásához hasonló elkötelezettséget mutatnak a globális biztonságot is szavatoló fellépésben.   

Reményét fejezte kis, hogy ebben az ENSZ idén, a skóciai Glasgow-ban rendezendő klímavédelmi csúcstalálkozója fordulatot jelenthet. Bejelentette azt is, hogy az Európai Unió kétszeresére növeli a természet védelmére és a biológiai sokféleség megóvására szánt összeget.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Yves Herman

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. szeptember 15. 15:34
Ez molyfing!
bagira
2021. szeptember 15. 11:38
Csak 4 milliárd euró, és a többi , Ursula a betolakodók anyaországától követeljen , Európát telefertőzik tele szarják szemetelik nem dolgoznak , eu unió pénzéből élősködnek. . Nehogy már az eus országok trágyázzanak ki az élősködő megszállók alól . Fogják be a jött menteket takaríttassanak velük.
janos14
2021. szeptember 15. 11:23
Ja igen ezt már ismerjük, ennek feltétele az hogy be fogadjunk 5 millió migránst és egyébként minden buzi szabadon erőszakolhasson meg gyerekeket
Fila2020
2021. szeptember 15. 11:15
Ez egy kicsit sok pénznek tűnik a gendersemleges wc-k építésére, pride hónapok szervezésére, viszont a migránsok betelepítésére, atomerőművek bezárására pedig kevés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!