Tényleg Dobrev esélyes Orbán kihívójának szerepére, ahogyan azt megpróbálják elhitetni velünk?

2021. szeptember 28. 15:36

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának vége előtt a csapból is az folyik, hogy Gyurcsány Ferencné Aprev Klára kiütéssel fog győzni.

2021. szeptember 28. 15:36
null
Rőfös Géza

„Vajon tényleg a bukott miniszterelnök felesége, Apró Antal, a véreskezű kommunista gazember unokája a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt? Vagy egészen másról van szó? Minden kezdő szerencsejátékos tudja, hogy lóversenyen a legkisebb kockázatot az jelenti, ha a favoritra tesszük a tétet. Favoritnak nevezzük a korábbi eredményei és teljesítőképessége alapján a leginkább az első helyre várt versenyzőt.

Ám a megbundázott futamokon a befutónak kikiáltott versenyló legfeljebb csak figyelemelterelésre való. A valódi győztes pedig a háttérben szervezkedők érdekeit szolgálja. Az előválasztás a szivárványos bolhacirkusz (születési nevén: ellenzéki összefogás) lezsírozott lóversenye, a favoritot pedig Dobrev Klárának hívják.

A kétfordulósra tervezett versengés első felvonásának vége felé közeledve egyre több médiumban szellőztették meg a hírt, hogy a Gyurcsány-párt híveit sikerült a legjobban aktivizálni, így Ferenc mester felesége nyeri az első futamot.

A fáradhatatlan bukott miniszterelnök és felesége köztéri lakossági fórumokon, közösségi médiában, valamint a hazai és a brüsszeli parlamentben olyan figyelemre méltó intenzitással törekedtek mozgósítani és az urnákhoz rángatni saját potenciális támogatóikat, hogy Karácsony Gergely és a lila román liberálisok (Momentum) sopánkodtak is eleget. Szerintük ugyanis az online voksolás lehetősége ellenére sokkal kevesebb fiatal vett részt a szavazáson, mint hogy ők remélték.

A miniszterelnökjelölt-jelöltek közötti (legalábbis látszólagos) versengés kommunikációs fronton is egyre élesebb tónusban zajlik. A legutóbbi vita során már óvatos, de szemtelen kóbor kutya módjára bele-belemartak egymás vádlijába, rögzítve, hogy ez amúgy barátok között teljesen normális.

Dobrev de facto megvádolta Karácsonyt, hogy Orbán kottájából játszik, FeGyőr Bandi hirtelen mégiscsak régi, lecserélendő arcoknak látja reménybeli koalíciós partnereit, Jakab Péterről meg kiderül, hogy egy kicsit szeretett cigányozni.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. szeptember 29. 08:58
Ugyan. Az egész egy szééép naaagy manipuláció lesz! Majd gyurcsányné beáldozza magát és lemond harácsony javára valamilyen hangzatos kifogással! Mondjuk, hogy "ne veszélyeztesse a táber egységét", vagy GYES-re megy, vagy bármi jó hangzatos hazugsággal! Aztán úgy másfél év mólva megpuccsolja az addigra teljesen szétzilált rongybábú harácsonyt. Akár hogy is alakul nekik 2022: ez lesz a KÖNYV.
geyza1947
2021. szeptember 29. 08:36
A rekord szavazás rekord fideszes troll jelenlétét bizonyítja, így aztán az elő választás fals eredményt fog hozni, az lesz a nyertes akit Orbán akar magának, ennyi !
kiss.istvan770
2021. szeptember 28. 20:32
Arról a tényről mindenki megfeledkezik, hogy a miniszterelnököt a parlament választja. Ha ne adj Isten győzne a moslék, akkor a bohóckodás ezen része megy a kukába, akár fletót is megválaszthatják miniszterelnöknek.
anegy_
2021. szeptember 28. 17:52
Győzzön a legocsmányabb azon a far-vidéken. 2022 tavaszán csak a 2/3 szavazat számít az épeszű, hazaszerető magyaroknak. Ez a legfontosabb, az 1/3 meg nyírja ki magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!