Biden: Az Egyesült Államok továbbra is kiáll Ukrajna mellett az orosz agresszióval szemben

2021. szeptember 02. 07:33

A Biden-kormány újabb 60 millió dolláros katonai támogatást ígért Ukrajnának.

2021. szeptember 02. 07:33
null

Az Egyesült Államok továbbra is szilárdan kiáll Ukrajna euroatlanti törekvései, szuverenitása és területi integritása mellett az orosz agresszióval szemben – jelentette ki szerdán Joe Biden amerikai elnök, mielőtt a Fehér Házban fogadta Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt.

„Megvitatjuk, hogy az Egyesült Államok miképpen tudja ezután is támogatni Ukrajnát demokratikus reformjai keresztülvitelében” – mondta az amerikai elnök. Biden az afganisztáni kivonulás miatt két nappal elhalasztott találkozón arról is beszélt, hogy miután országa megszabadult az „örök háború” jelentette tehertől,

eltökélt célja, hogy megbízhatóbb szövetségese lesz barátainak, közöttük Ukrajnának.   

A Biden-kormány még a hivatalos találkozó előtt újabb 60 millió dolláros katonai támogatást ígért Ukrajnának, egyebek között a határai mentén jelentősen megnövekedett orosz katonai tevékenység, a kelet-ukrajnai tűzszünet megsértése és egyéb provokációk miatt.   

(MTI)

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2021. szeptember 02. 09:23
,,miután országa megszabadult az ,,örök háború,, jelentette tehertől, eltökélt célja, hogy megbízhatóbb szövetségese lesz barátainak, közöttük Ukrajnának.,, Eddig is tudtuk - csak nem sejtettük - hogy ez az egész borzalom igazából csapatösszevonás. Mert egy európai földön vívott háborúnál nagyobb biznisz nincs, úgy-e, kedves szepók?
mokány
2021. szeptember 02. 09:18
Minden hódító a maga " élettereként " tekint Kelet - Európára .
Ronee
2021. szeptember 02. 09:12
Na csak nehogy itt is besegítsen az usa mint afganisztánban....az durva lenne nekünk is.
Timur Link
2021. szeptember 02. 09:12
Az afganisztáni győztes menekülés után érthető a dagadó önbizalom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!