A Foreign Policy szerint Orbán Viktor „frankensteini szörnyet” csinált a kereszténydemokráciából

2021. augusztus 06. 13:20

A külföldi lap szerint az egyetlen különbség, hogy míg Frankensteint „elborzasztotta a saját teremtménye”, addig Orbán Viktor „exportálná ellentmondásos ideológiáját”.

2021. augusztus 06. 13:20
null

Terjedelmes cikkben foglalkozik a Foreign Policy a magyar kormánnyal és Orbán Viktorral, melynek alaptézise az, hogy a magyar kormányfő „frankensteini szörnyet” csinált a kereszténydemokráciából, csak míg Frankensteint „elborzasztotta a saját teremtménye”, addig Orbán Viktor „exportálná ellentmondásos ideológiáját”

A lap szerint Orbán Viktor

nem tekinthető kereszténydemokratának, csak populistának, amely kereszténynek vallja magát. Csak a keresztény identitásról szól az egész”.

A lap azt is kijelenti, hogy a „keresztény narratíva manipulásása” vezetett a Capitolium január hatodikai ostromához. A homofóbnak bélyegzett gyermekvédelmi törvényről is értekezik a lap, szerintük a törvény – és az arra érkezett brüsszeli reakció – is csak arra szolgál, hogy Orbán Viktor „a keresztény értékek védelmezőjeként” állíthassa be magát.

A cikket azzal zárják, hogy Angela Merkel visszavonulásával – akit az „európai jobbközép utolsó képviselőjének” neveznek – Orbán Viktor „bontógolyóként folytathatja pályafutását”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laikus19
2021. augusztus 08. 04:29
Amanda Coakley jegyzi a cikket. Először bizonyos Scheppele "professzor asszony" hangoztatta ezt a Frankenstein-metaforát a magyar demokráciára. Elképesztően buta nő! Hogy nem vele adatták ismét elő egy ATV-nek adott nyilatkozat formájában, valószínűleg az sem véletlen. A Foreign Policy egyébként egy nagyon tekintélyes folyóiratnak számít, hogy ilyen szintre süllyedt, amit ez a cikk jelez, valahol azt is mutatja, hogy rájuk is nehéz idők járnak.
patópál
2021. augusztus 06. 23:28
Már megint a libsik akarják megmondani, ki a valódi kereszténydemokrata. Kezd unalmassá válni ez a cirkuszi mutatvány.
Aerion
2021. augusztus 06. 19:07
A Foreign Policy szerint Orbán Viktor „frankensteini szörnyet” csinált a kereszténydemokráciából Így van, mivel a valódi kereszténdemokrácia: nem keresztény nem demokrácia nemzetellenes nem támogatja a családot heteroellenes homopárti transznemű (mint Isten) zsarol hazudik csal de támogatja az illegális bevándorlást a templomrombolást a karácsony és a húsvét ünnepének szanálását a mecsetépítést de nem támogatja a nemzeti kisebbségeket. Mert az rossz.
Sebastian Knight
2021. augusztus 06. 18:48
a foreign policy szerintem frankensteini szörnyet csinált saját magából
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!