Deák Dániel szerint az afgán konfliktusra a brüsszeli válasz a betelepítési kvóták növelése lesz

2021. augusztus 24. 09:52

Hatalmas vita várható a nemzetállamok és az unió intézményei között az afgán helyzet miatt.

2021. augusztus 24. 09:52
null

Hatalmas vita várható a nemzetállamok és az Európai Unió intézményei között, mivel nincs egyetértés az afgán helyzetből adódó migráció kezelésére – értékelt a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Deák Dániel hozzátette: az afgán konfliktusra a brüsszeli válasz az, hogy az EU országai növeljék a betelepítési kvótájukat, de a nemzetállamok nem értenek ezzel egyet. Hangsúlyozta: a NATO-tagállamokkal korábban együttműködő afgán állampolgárokat segítik az Európái Unió államai, köztük Magyarország is, de az eddigi migrációs tapasztalatok alapján elmondható, hogy nem megoldás, ha ellenőrizetlen háttérű illegális bevándorlókat engedünk be az unió területére.    

Jelenleg

Törökország, Lengyelország, Litvánia és Görögország is magyar mintára fal építésével védi meg határait.

Amikor ezt Magyarország tette, az Európai Unió az új vasfüggöny építésével gyanúsította meg, és megpróbálta démonizálni ezeket az intézkedéseket – jegyezte meg Deák Dániel. Úgy összegzett: a közel-keleti geopolitikai folyamatokra az uniónak semmilyen ráhatása nincs, csak annyit tud tenni, hogy megvédi saját határait, mert csak ezzel lehet megakadályozni egy megnövekedett migrációs nyomást.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/M. Sadiq

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. augusztus 24. 11:55
Eleve ezért csinálják a háborúkat, eleve ezért verték szét Afganisztánt, Irakot, Líbiát, Szíriát. Különben hogyan tudnák Európát betelepíteni afrikaiakkal és ázsiaiakkal? A cél, hogy a fehér emberek ne tudjanak fennmaradni saját élettér hiányában. Legkésőbb 2060-ra a fehér emberek aránya a Földön 10% alá fog csökkenni. S az még nem a mélypont.
u.cserkész
2021. augusztus 24. 11:42
" az afgán konfliktusra a brüsszeli válasz a betelepítési kvóták növelése lesz " De jó. Már nem kell gondolkodnom, hogy mit kérjek karácsonyra. :-)
luzitanxaver
2021. augusztus 24. 11:34
Mi más lenne? Pavlovi reflex.
Kriszta67
2021. augusztus 24. 11:31
Miért kell vitatkozni? Annak kell történni amit a tagállamok akarnak. A mi kvótánkat viszont megtízszerezhetik nyugodtan. 10x 0 = 0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!