Edward Snowden kéri, hogy ne csinálja meg az Apple a pedofilokat lebuktató rendszerét

2021. augusztus 09. 16:14

A pedofilokat célzó rendszer lényege az lenne, hogy egy algoritmus átnézi a képeinket, és egyből értesíti a rendőrséget, ha olyan képeket talál. Snowden ezt ellenzi, ötezred magával.

2021. augusztus 09. 16:14
null

A múlt héten kezdett el a sajtóban keringeni a pletyka, hogy az Apple egy olyan algoritmust készít, amelyik automatikusan kiszűri a pedofil pornográf képeket, és azonnal jelenti azokat a rendőrségnek. Bár a cég még hivatalosan be se jelentette a funkciót, de már most ellenzik.

Attól tartanak, hogy a módszerrel nem csak a pedofilok, hanem akárki ellen lehetne kémkedni. A kérdés annyira felkavarta a közvéleményt, hogy már több mint ötezren petícióban tiltakoznak az Apple gyermekvédelmi kezdeményezése ellen. Az ötezer tiltakozó közt ott van Edward Snowden is, aki leleplezte az amerikai kormány és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) világméretű megfigyelési technikáját.

Nyitókép: LOIC VENANCE / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. augusztus 10. 13:21
Ha szkennelni fog tudni, akkor valószínűleg képeket is fel tud sutyiban tenni. Lesz itt szép új világ...
DoomGuy
2021. augusztus 09. 18:12
Nyilván csak a pedofíl képeket találja majd meg. Nem lesz ott jobbos mém adatbázis. Nem fog lekapcsolni esetleg a mobilnetről mert csak, mert náci terrorista vagyok,mert szerintem Karigeri egy aljas gazember, ugye, nem? Nem vagyok hülye. Dehogynem. Szóval ha megvettem, az enyém... mondjuk vegyen iPhonet, akinek két anyja van. Inkább Peking tudjon rólam mindent, ott legalább nem progresszív dzsihádisták vannak.
Gullwing
2021. augusztus 09. 17:06
Csak nem érintett soderbácsi?!
Notfunny
2021. augusztus 09. 16:56
Valaki csinál a (fél)meztelen gyermekéről egy fotót a telefonjával a strandon, aztán másnap már kopogtat a yard... Hmm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!