A repülő hívójele után nevezték el a menekítő gépen született afgán babát

2021. augusztus 27. 16:12

A kislány a Reach névre fog hallgatni.

2021. augusztus 27. 16:12
null

Gyermek született egy menekítő repülőn – írtuk meg egyik, Afganisztánról szóló hírünkben a hét elején.

Az amerikai tájékoztatás szerint

a vajúdásnál komplikációk kezdtek fellépni, ezért a pilóta csökkentette a magasságot, hogy emelkedjen a légnyomás az utastérben,

amivel sikerült stabilizálni az anya állapotát és megmenteni életét. Végül a baba pont akkor született meg, amikor a C-17-es földet ért a Ramstein légibázison, de még a fedélzeten hozták világra. 

A leszállás után azonnal orvoscsapat sietett fel a gépre és levezette a szülést a repülő csomagterében, majd kórházba szállították az anyát és kislányát, akik mindketten jól vannak. Afganisztánban a szélsőségesen konzervatív iszlamista tálibok egy hete átvették szinte az egész országban az uralmat, emiatt ezrek menekülnek külföldre, köztük nők, mivel a tálib társadalomban a nők és lányok elnyomásának hosszú története van.

Azóta az is kiderült, mi lett a baba neve. A szülők Reach-nek nevezték el a kislányt – a repülőgép hívójele miatt választották ezt a nevet a gyermeknek.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frakk a macskák réme
2021. augusztus 27. 22:34
A gép fedélzete az USA-terület?
sersem
2021. augusztus 27. 21:54
De meghatodtam bazmeg! Mar van 5-6 Mohhamed a csaladban, legalabb ezt nevezhettek volna Szabadesesnek, vagy Gravitacionak a kedvunkert.
még fokozza
2021. augusztus 27. 18:26
A C-17-es jobb lett volna. De nem baj, lehet, hogy azt a menekülő kutyák kapják.
Finale*
2021. augusztus 27. 18:20
Jol tud majd profitalni nyugaton a nevebol : az afgani aldozat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!