A Facebook is próbálja védeni az afgán felhasználókat a táliboktól

2021. augusztus 23. 15:10

Minden afganisztáni felhasználójánál letiltotta a barátok listájának láthatóságát, illetve még az ismerősök sem tudnak keresni egy másik felhasználó barátainak listájában.

2021. augusztus 23. 15:10
null

A The New York Times számolt be arról, hogy bár a Facebook elvileg tiltja, hogy a tálibok regisztráljanak a közösségi médiafelületen, mégis megszaporodtak a hatalomátvétel kapcsán a tálibokhoz köthető fiókok. Emiatt vezették be a biztonsági lépéseket, hogy megvédjék az afgán felhasználóikat.

Minden afganisztáni felhasználójánál letiltotta a barátok listájának láthatóságát, illetve még az ismerősök sem tudnak keresni egy másik felhasználó barátainak listájában”

 – közölte Nathaniel Gleicher, a Facebook biztonságért felelős részlegének vezetője. A tálibok a Facebook fiókjaikkal feltérképezhetik az afgánok tevékenységét, ami akár megtorlásokat és retorziókat is magában foglalhat. Feltűnő, hogy mind a Facebook mind a Twitter egyre inkább küzd azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet korlátozni a nyugati szemmel nem tolerálható politikai és ideológiai közösséget.

Nyitókép: MTI/AP/Abdul Halik

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2021. augusztus 24. 09:20
Agyhalottak, a fotel forradakmárokon mit kell védeni? Amikor jöttek a talibánok, nem értek rá harcolni mert éppen facebúkoztak.
Vakfolt
2021. augusztus 24. 08:17
"Minden afganisztáni felhasználójánál letiltotta a barátok listájának láthatóságát, illetve még az ismerősök sem tudnak keresni egy másik felhasználó barátainak listájában" Ez aztán hú. És mi van a VPN-el? Hiphopp máris nem vagyok afgán.
pollip
2021. augusztus 24. 07:12
Mi az, hogy küzdenek? Egy pillanat alatt tudják törölni azoknak a fiókját, akik nem tetszenek nekik.
Akitlosz
2021. augusztus 23. 23:42
Ugyan honnan tudná a facebook, hogy ki a jó afgán és a ki a tálib afgán? Gyűjthetnek bármennyi adatot a felhasználóikról, akármikor regisztrálhat egy újabb tálib. S amire esetleg észreveszik, addigra megtudta, amit akart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!