Indiában gyerekszámkorlátozáson és önkéntes sterilizáláson gondolkodnak

2021. július 14. 08:41

A drasztikus intézkedéseket az emberi életkörülmények megtartása érdekében tennék.

2021. július 14. 08:41
null

India legnépesebb állama, a 240 milliós Uttar Prades bejelentett egy olyan törvénytervezetet, amely szerint a kettőnél több gyermeket nevelőktől megtagadnák az állami támogatásokat és a közmunkát. Ezenfelül a szülők támogatásokat kapnának, ha két gyermek után egyikük sterilizáltatja magát – írta a The Guardian.

A törvényjavaslatot azért tervezik bevezetni, mert korlátozott ökológiai és gazdasági erőforrások állnak Indiában rendelkezésre és félnek, hogy az emberi élet alapvető szükségeit nem tudja majd az állam biztosítani.

A BJP (a jelenlegi kormánypárt – a szerk.) által irányított Asszám állam is hasonló intézkedéseket jelentett be, ahogy Gudzsarátnak is hasonlókat javasoltak. Mivel a parlamenti ülésszak ebben a hónapban kezdődik Indiában, így várhatóan több hasonló hírt lehet majd hallani az országból.

Nyitókép: MTI/AP/Channi Anand

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. július 14. 14:01
Késő.
Notfunny
2021. július 14. 09:35
Jó döntés ez a törvénytervezet! Bár hozzátenném, hogy privát nézőpontból, igazság szerint minden gyermekvállaláson gondolkozó párnak át kéne gondolnia, nem felelőtlenség-e a gyermekvállalás a mai világban? (Mert hogy például a klímaváltozás/fajkihalás problémáját még távolról sem sikerült megoldani...)
Rodolfo
2021. július 14. 09:23
Nofene. Bekötötték az internetet végre Indiába is?
ujujuj
2021. július 14. 09:17
Drukkolok nekik, hogy sikeres legyen a program. öröm hallani, hogy a túlnépesedési problémával megpróbálnak azok is szembenézni, akik azt ténylegesen okozzák, legalább a világ egy szegletében. Bár szerintem az indiai nyomornegyedek lakóinak a felel kb. semmilyen nyilvántartásban nem szerepelt eddig sem (és ez igaz afrikára is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!