Biden háborút vizionál

2021. július 28. 08:37

Az Egyesült Államok ellen intézett súlyos kibertámadás akár valódi lövésekkel járó háborúhoz is vezethet egy másik nagyhatalommal – figyelmeztetett kedden Joe Biden amerikai elnök.

2021. július 28. 08:37
null

A kiberbiztonság a Biden-kormányzat egyik legsürgetőbb megoldandó problémája lett, miután az elmúlt időszakban súlyos támadások érték az ország egyik elektromoshálózat-üzemeltetőjét, a SolarWindset, a Colonial Pipeline üzemanyagvezeték-hálózatot a JBS húsfeldolgozót és a Kaseya szoftvercéget, és mindegyik támadás jóval az érintett cégeken túlmutató károkat okozott. A legtöbb kibertámadással az Egyesült Államok Oroszországot és Kínát vádolja.

„Azt gondolom, hogy valódi, lövésekkel járó háborúban találjuk magunkat egy másik nagyhatalommal, annak egy nagy jelentőségű kibertámadás lesz az előzménye, és ezen a téren exponenciálisan fejlődnek a képességek” – mondta Biden.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2021. július 28. 17:23
nyomorult vén szaros, Amerikát szétlopják a judeoliberálisok
szürkeSzarvas
2021. július 28. 12:18
Ahogy a deep state a riválisnak vélt Németországot és Japánt elpusztitotta-most Kinát szeretné. Mi a kinaiaknak "szurkolunk". A demens mögötti "tartotiszt" üzenete nem vicc.
B_kanya
2021. július 28. 12:14
A kínaiak tavaly átadtak -18 darab, 1500 tonnás korvettet - 4 darab 7500 tonnás rombolót - 1 darab 13e tonnás "rombolót" (becsszóra nem cirkáló) - 2 darab 25e tonnás "amphibious transport ship"-et (deszanthajó, elvileg 800 katonát tud partra tenni) és az idén ugyanennyit terveznek, csak már nagyobbakat gyártanak, pld. nem két 25, hanem két 40e tonnás helikopterhordozót... Mit tesznek kedves szövetségeseink? Nem leépítik a kereskedelmüket és visszaszerzik a gyártási kapacitásukat a sárkánytól, eladósodnak felé és háborúra készülnek.
SwordFish
2021. július 28. 11:57
Mi történne egy magyar kibertámadás esetén? A NATO tankok gyűrűjében kormányozhatna a Momentum? Jézusom! Ez az alak beteg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!