Nekiment egy fekete apuka a woke ideológiának

2021. június 19. 10:17

A kritikai fajelmélet „gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyerekeknek azt tanítják, hogyan gyűlöljék egymást” – fakadt ki egy fekete férfi egy illinoisi iskolai tanácsülésen.

2021. június 19. 10:17
null

Egy amerikai, illinoisi iskolai tanácsülésen Ty Smith, egy egészségügyi végzettségű rádiós hosszú monológban ment neki a kritikai fajelméletnek és mindennek, ami most szerinte csak rombol és feszültséget szít az Egyesült Államokban.

A máris mémmé vált videóban Smith többek között arról beszél: a kritikai fajelmélet „gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyerekeknek azt tanítják, hogyan gyűlöljék egymást. Azt tanítod szándékosan a gyerekeknek, hogy itt melletted a fehér gyereknek azért jobb, mert ő fehér? És a fehér gyereknek szándékosan azt mondod, hogy »oh, a feketék mind el vannak nyomva«. Hogyan van nekem két egészségügyi végzettségem, ha elnyomott lennék?”

Úgy folytatja: „Két egészségügyi végzettség. Se anyám, se apám nem volt. Végigdolgoztam az utamat a főiskoláig, leültem és végigseggeltem a főiskolát. Azt mondod nekem, hogy a fehérek megakadályoztak engem ebben? Komolyan mondod? Soha egy fehér nem mondta azt nekem, hogy »nos, fiam, erre soha nem leszel képes, mert tudod, a feketék...«”. 

Smith elmondja, ő erről beszél mindig a saját közösségében, „mert a feketék mondják a feketéknek, hogy »oh, semmire nem leszel képes a világban, mert azok a fehérek nem engedik meg, a fehér el fog nyomni téged«”.

Kirohanását úgy folytatja: „Engem ki nyomott el? Az utcáról dolgoztam fel magamat oda, ahol most vagyok, és most itt ülsz velem szemben és a kritikai rasszteória hazugságát mondod? Hogy a feketék a fehérek miatt nem jutnak előre? Viccelsz? Ezért vagyunk itt? Nem is hiszem el, hogy erről kell beszélni”.

Ty Smith emlékezteti a közönséget: „Martin Luther King azt mondta, hogy azt akarja, gyerekei egy olyan világban nőjenek fel, ahol őket mi alapján is ítélik meg? A karakterük alapján. Nem a bőrszínűk alapján. Ha most ezt a cuccot tovább terjesztik, akkor pontosan az ellenkezője fog történni, mint amit King akart; szóval ha jön a február, ne beszéljetek Martin Luther Kingről. Ha jön a február, ne beszéljetek a fekete történelem hónapjáról, ha gyakorlatilag a sírjára vizeltek ezzel a nonszensszel. Mert pontosan ez fog történni.”

Végül arról beszél: „Erről a dologról naponta beszélek. Ott vagyok a szomszédságban, ott vagyok a közösségekben, ott vagyok, az emberek arcába beszélek, ezt csinálom, amióta 18 éves lettem, a feketéknek beszélek. És tudjátok, egyik sem veszi be ezt a nonszenszt.  Egyikük se. De ha ezt be akarjátok vezetni az iskolai tanrendbe, garantálom, hogy halálom napjáig ott leszek, ezt a cuccot leleplezve, rombolva; hadd tudják meg, hogy azt is csinálhatják, amit én csináltam, és eljuthatnak ugyanide, ha munkához látnak... és egy fehér ember sem fogja őket távol tartani az előrejutástól.”

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2021. június 23. 09:53
Amerikai demokraták, rasszizmus a neved! Ti vagytok azok, akik az ellentétet szítjátok a fehérek és feketék között! Ez az ember nagyon jól rámutatott erre az egyszerű tényre. A hazug narratívátok viszont a hatalmatok megtartáshoz kell.
Biivisz
2021. június 20. 02:42
Respect!
1Szkeptikus
2021. június 19. 18:30
Tehát bőrszíntől, vagy nemzetiségtől függetlenül vannak becsületes, korrekt emberek mint például ez, akiről szó van ebben a cikkben, és sajnos vannak megvásárolható, gyengébb jellemű emberek is.
Bástyaelvtárs
2021. június 19. 15:40
Jól van mandineres propagandistak :) Csak sikerült előkukázni egy hírt vezércikknek egy amerikai szülői értekezletrol:DD Mégiscsak van igazság a földön. Nektek tetszőt mondott egy fekete!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!