Bidenék „szülő embereknek” nevezik az anyákat

2021. június 11. 12:09

Joe Biden amerikai elnök költségvetési javaslatában az anyákat „szülő embereknek” nevezi, ezzel elfogadva a progresszív, gendersemleges nyelvhasználatot.

2021. június 11. 12:09
null

Joe Biden amerikai elnök 6 billió dolláros költségvetési javaslatában 200 millió dollárt különítettek el az anyák egészségügyi ellátására. A dokumentum azért érdekes, mert egy helyen az anyákra úgy hivatkozik, mint „szülő emberek”.

A Washington Times emlékeztet: a Demokrata Párt politikusai szeretnék háttérbe szorítani az „anya” és „terhes nő” kifejezéseket, mert álláspontjuk szerint ez kirekesztő a transznemű férfiakra – tehát azokra, akik biológiailag nők, de férfivé operáltatták magukat – nézve.

Bár a lap is hangsúlyozza, hogy a gendersemleges szóhasználat nem konzisztens a dokumentumban, de mindenképp győzelemként értékelhetik azok, akik „politikailag korrektebbé” szeretnék tenné az angol nyelvet.

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1Szkeptikus
2021. június 13. 18:57
A magyar nyelv gazdag, egyedi, logikus. Szerintem nem illeszkedik bele a mindennapi használatba egy olyan kifejezés mint a gender semleges. Ha lehet magyarosan( nem akarok senkit sérteni, csak lefordítani egy idegen kifejezést), esetleg nemtelen.
Saksafar
2021. június 12. 15:52
Ha ezekre a szerencsétlen hülyékre van bízva, akkor záros határidőn belül élhetetlenné teszik a világunkat.
kitiltott
2021. június 11. 23:44
Ez jobb mint a Brian Élete :)
sorivo4
2021. június 11. 23:02
Az amerikai nők helyében nagyon megsértődnék és kiverném a balhét ezen a szóhasználaton, amivel megfosztja őket nemi identitásuktól és anyai mivoltuktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!