A német Zöldek kancellárjelöltjével találkozott Karácsony Gergely

2021. június 25. 21:10

Annalena Baerbock reméli, hogy Karácsony lesz Orbán kihívója 2022-ben és le is győzi majd – írta közösségi oldalán.

2021. június 25. 21:10
null

Berlinbe látogatott pénteken Karácsony Gergely a Párbeszéd-MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje, hogy találkozzon Annalena Baerbockkal, a német Zöldek kancellárjelöltjével. Az eseményről a német politikus számolt be a Facebookon.

„Összeköt bennünket az a meggyőződés, hogy a progresszív erők nehéz helyzetekben is sokat tehetnek egymásért: Karácsony Gergelynek sikerült Budapest zöld polgármesterévé válnia, és valódi reményt jelent a politikai változásokra Magyarországon. Ki akarja hívni Orbán miniszterelnököt, és elérni, hogy Magyarország visszatérjen Európa közepére, ezáltal erősítve a klímavédelmet, a jogállamiságot és a társadalmi szolidaritást. Jövőre parlamenti választások lesznek Magyarországon – ehhez teljes hátszelet kívánok neki és pártjának.

Köszönjük az európai hangot és a mai látogatást, Karácsony Gergely!”

– írta a kancellárjelölt. 

Nagyot fordult azonban a világ Annalena Baerbockkal az elmúlt két hónapban. – írtuk korábban, hogy amikor a német Zöldek csúcspolitikusát április közepén kancellárrá jelölte a párt, és ezzel ő lett a párt első kancellárjelöltje, a választók nagy örömmel fogadták ezt a hírt; a párt támogatottsága meredeken emelkedni kezdett. Egy ideig még az uniópártokat (CDU–CSU) is megelőzte, ám ez megtorpant, amikor június elején tartott szász-anhalti választás kiábrándító eredménnyel zárult a párt számára. A Zöldek a szavazatok mindössze 5,9 százalékát szerezte meg. 

A kancellárjelölt bejegyzését az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó:  Annalena Baerbock, Facebook

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. június 27. 11:38
Szaroscsicskák. Karigeci mikor csináltatja meg a hiányos fogsorát? Undorító igénytelen, mint a szavazói.
geyza1947
2021. június 27. 10:55
Nem látok tolmácsot, érdekes !
Bitrex®
2021. június 26. 21:53
Máris megvan az eredménye a tegnapi találkozónak. Annalena Baerbock és más német politikusok is keményebb bánásmódot követelnek Orbánnal szemben. https://www.derstandard.at/story/2000127748238/baerbock-laschet-und-scholz-fordern-haertere-gangart-gegenueber-orban
wasserwoman
2021. június 26. 18:48
egy kis izgalmi kidudorodást észlelek Gerinél
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!