Németország visszaadja Afrikának az ellopott műtárgyait

2021. május 02. 11:15

A tárgyakat a brit gyarmatosítók lopták el a tizenkilencedik században a mai Benin és Nigéria területén lévő Dahomey királyságból.

2021. május 02. 11:15
null

Németország visszaadja Nyugat-Afrikának a benini bronzok néven ismert műtárgyakat, számol ne a Magyar Nemzet. Ezeket a brit gyarmatosítók lopták el a tizenkilencedik században a mai Benin és Nigéria területén lévő Dahomey királyságból. A több száz elrabolt műkincset világszerte eladták, egy részük így jutott el német múzeumokba is.

Monika Grütters német kulturális miniszter hangsúlyozta, hogy a benini bronzokkal kapcsolatos lépés kulcsfontosságú próbatétele lehet annak, hogyan fog az ország a továbbiakban szembenézni a gyarmati múltjával. Hozzátette: Németország szeretne megbékélni azok leszármazottjaival, akiktől ellopták a kincseket a gyarmati időkben. A műtárgyak visszaszállítását legkorábban 2022-ben kezdik el.

Fotónk illusztráció, forrás: YouTube

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2021. május 04. 19:24
Niggernek lófasz a seggébe . Örüljön , hogy anno elvitték ükpapit az Államokba .
Vakfolt
2021. május 03. 15:20
És az angolok és a franciák is! Ja, nem. Csak lélekben térdelnek, a zsákmány azért zsákmány.
balbako_
2021. május 03. 15:09
Ideje lenne körülnézni a magyar cuccok közt is! Azokat is vissza lehetne adni.
Harangláb
2021. május 03. 13:28
Felkészül a British Múzeum?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!