Eladóvá vált egy izlandi vulkán

2021. május 10. 12:34

Több vételi ajánlat is érkezett már a Holuhraun lávamezőre és a rajta fekvő aktív vulkánra.

2021. május 10. 12:34
null

Eladóvá vált a – rövidebb nevén – Hraun lávamező, a területnek jelenleg 20 tulajdonosa van, akik időről időre fontolóra veszik az eladást. Az őket összekötő szövetség elnöke szerint nagy érdeklődés övezi a területhez tartozó aktív vulkánt is – írja a Portfolio.

Bár még folyamatban van a terület értékének a meghatározása, de már most több ajánlat is érkezett a földterületre, néhányukat komolyan vizsgálják. Az ajánlatok közül van, ami az egész területre vonatkozik, míg mások csak annak egy részére szólnak. A szövetség nem árulta el, hogy kiktől kapták a vételi ajánlatokat és azt sem, hogy pontosan milyen összegekről van szó.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Johan Ordonez / AFPCY / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. május 10. 18:26
Megfogni a lávát és hőcserélőn keresztül fűtésre, használati melegvízre dolgoztatni!
Cserna János
2021. május 10. 14:25
Én is nennék egy vulkánt. A kertem végében pont jól mutatna. Esténként kiülnék, és gyönyörködnék a láva fényében és piroklasztikus felhő látványában.
zakar zoltán béla
2021. május 10. 13:12
karácsonynak a győzelem napjára
AGab
2021. május 10. 12:53
- Akkor egy vulkánt kérek! - Kettő lett, maradhat? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!