Válságértekezletet tartanak a szuperligás szakadárok

2021. április 20. 22:22

Úgy tűnik máris veszélybe került az új formáció.

2021. április 20. 22:22

Spanyol sajtóértesülések szerint kedd éjszaka válságértekezletet tart a labdarúgó Európai Szuperliga (ESL) megalakulásában érdekelt 12 klub vezetője.

A bajnokság létrehozásának tervét a hétfői bejelentés óta gyakorlatilag mindenki támadta, magasrangú politikusok is, az európai szövetség (UEFA) pedig kilátásba helyezte, hogy kizárja a szuperligás klubokat például a Bajnokok Ligájából, játékosait pedig nem engedi válogatott találkozókon szerepelni.

Brit médiaértesülések szerint a Chelsea és a Manchester City, spanyol részről pedig a Barcelona és az Atlético Madrid már visszakozik, hogy mégsem lép be a Szuperligába, de az érintett klubok ezt egyelőre nem erősítették meg. A média beszámolói arról is szólnak, hogy a Manchester United első embere, Ed Woodward, illetve a Juventus elnöke, Andrea Agnelli is beadta lemondását, ez pedig az ő visszalépésüket is előrevetíti.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. április 21. 10:31
Az amerikai rendszer Európában nem tud szerepet játszani. A foci nem amerikai és most már nem is -csak- európai hanem egés világon átívelő hatalmas játékrendszer, Dél és közép Amerikától Afrikán át, az arab világon keresztül az ázsiai térségig a legfontosabb eseménysorozat. A foci népeket hozott össze és sokkal több mint a politika, vagy a vallás, de sokszor még a nemzeti identitáson is tól tesz... gyakran meg éppen azt erősíti pl Puskás, vagy Mandzsukics. Az amik találták ki ezt a "szuperkupát" amerikai módszerrel és gondolkodással. Az amik úgy gondolták, hogy ha nem ők az elsők... márpedig ebben "nem rúgnak labdába"... akkor megveszik a legjobbakat és úgy uralják a "piacot"... Csak hogy itt nem lehet ilyet MÁR csinálni mert a foci túlnőte önmagát és világbirodalom lett. Bárhogyan is fáj az amiknak ez van. No és ahogyan az Amik meg akarták venni a Fi-et mert az is "világ hatalom lett" -és ahogyan nem lett "világhatalom pl a NASCAR úgy a foci is világhatalom lett és nem lett világhatalom pl a rögbi, vagy a bészboll. Nem lehet ma már ebből kilépni. No és nem is lehet megkerülni a foci rendezőit mert az egész világ benne van, és mindenkinek -az USA-n kívül- az az érdeke, hogy ez a rendszer fennmaradjon, a játékok menjenek. Amúgy meg az is nagyon érdekes hogy miért csak és csakis Európai klubbokat kerestek meg... és pl Délamerikai klubbokat miért nem... Szóval ez nagyon nem megy így... az "illetékeseket" megkerülve. De maga a "szuperkupa rendszer" sem illeszthető be a FIFA rendszerébe...
Newman
2021. április 20. 23:20
A forradalom felfalja gyermekeit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!