Perez: A Szuperligával a futballt akarjuk megmenteni

2021. április 20. 10:02

A sportvezető azzal érvelt, hogy a futballnak is muszáj fejlődnie, a labdarúgás ugyanis veszített a népszerűségéből, a televíziós jogdíjak csökkennek.

2021. április 20. 10:02
null

A Nemzeti Sport azt a tévéinterjút szemlézte, amelyet Florentino Pérez, az újonnan megalapított európai Szuperliga (és a Real Madrid) elnöke hétfő este adott az El Chiringuito TV-nek. A sportvezető kijelentette, a Szuperligával a céljuk, hogy megmentsék a labdarúgást.

 Florentino Pérez elképzelhetetlennek tartja, hogy kizárják a Bajnokok Ligájából és az országos bajnokságból azokat a csapatokat, amelyek csatlakoznak a szuperligához, és attól sem tart, hogy játékosokat eltiltják a válogatottak világversenyeitől. Az elnök szerint több neves spanyol, olasz és brit klub is szeretne megoldást találni a pénzügyi problémáira, ennek pedig egyetlen módja van, hogy

több, a nézők számára érdekesebb mérkőzést rendezzenek.

A Szuperliga segíti majd a klubokat az elveszett bevételeik visszaszerzésében, állítja Perez.

Úgy fogalmazott, hogy amikor nincs profit, akkor hét közben több, valódi téttel bíró meccseket kell játszani. Majd azzal érvelt, hogy a futballnak is muszáj fejlődnie, a labdarúgás ugyanis veszített a népszerűségéből, a televíziós jogdíjak csökkennek. A statisztikák szerint a fiatalok negyven százalékát nem érdekli a labdarúgás, mert túl sok az alacsony színvonalú mérkőzés, tenni kell valamit, hogy visszanyerjék őket.

Fotó: Florentino Perez, a Real Madrid spanyol labdarúgóklub elnöke sajtótájékoztatót tart a madridi Bernabeu Stadionban 2015. november 23-ánMTI/EPA/Luca Piergiovanni

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. április 29. 10:21
Nézem az NB2-őt, és jól ismert nevek köszönnek vissza. Csányi az NB1-el megcsinálta a magyar szuperligát.
brekker
2021. április 20. 20:35
Mindegy, stadionjaink megvannak, felkészülten várjuk a tévémentes jövőt.
brekker
2021. április 20. 20:33
Egy jó nagy fogadási csalás botrány azért rendet tudna vágni egy kicsit. Csakhogy nem a 20. hanem a 21. században vagyunk, számítástechnikailag szétdarabolják, követhetetlenné teszik.
brekker
2021. április 20. 20:27
Tagadd meg a multik reklámadóját! Ne nézz meccset tévén! Egyébként meg, eleve miért nézel tévét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!