Vádat emeltek McAfee ellen

2021. március 06. 08:12

A vírusirtó program alapítóját csalással és pénzmosással vádolják a kriptovalutájával összefüggésben.

2021. március 06. 08:12
null

New York Déli Kerülete vádat emelt John McAfee és tanácsadója, Jimmy Gale Watson Jr. ellen csalás, illetve pénzmosás címén. A vád szerint az említett bűncselekményekkel a vádlottak 13 millió dollárt kerestek. A szóban forgó deliktumok büntetése 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés, amelyhez akár pénzbüntetés is társulhat.

Audrey Strauss manhattani ügyész azt nyilatkozta: „McAfee és társa egy széleskörben használt szociális médium felületét, illetve

A két férfi állítólag két bűncselekmény elkövetésére szervezkedett.

„Pump and dump”

Az első eset az úgynevezett „pump and dump” volt. Ennek a lényege, hogy McAfee kriptovalutta csapata állítólag nagy mennyiségben vásárolt a digitális pénzzből tudván, hogy McAfee támogatni fogja a húzást a Twitterén, majd másoknak is figyelmébe fogja azt ajánlani anélkül, hogy nyilvánosságra hozná a tényt, hogy a szóban forgó valuta az ő tulajdonában van. Az ezen manővert kővető áremelkedés után pedig McAfee csapata magasabb árfolyamon tudta eladni a kriptovalutát.

A vád szerint ez az eset 2 millió profitot hozott a kitervelőknek 2017 decembere és 2018 októbere között.

Fizetett hirdetés, de titokban

A második állítólagos bűncselekmény pedig az volt, amikor Mcafee és Watson, illetve az előbbi kriptovalutáját fejelsztő csapata arra használta fel McAfee Twiter fiókját, hogy promótáljának további digitális pénzérméket anélkül, hogy nyilvánosságra hoznák azt, hogy őket ezen cselekvésükért fizetik.

A vád szerint ennek eredményeképpen 2017 decembere és 2018 februárja között 11 millió dollárt kerestek az ebben résztvevők.

McAfee jelenleg Spanyolországban van fogságban egy másik bűncselekményért. Az esetről korábban mi is írtunk. Watsont csütörtökön tartóztatták le és pénteken fog megjelenni az Északi Kerületi Texasi bíróság előtt.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. március 06. 10:58
Mi a probléma? Csak elvette a hülyéktől a pénzt, ott rossz kezekben van. A kriptovaluták a hülyék aranya, és minden szekta elszedi a tagok pénzét. Erre találták ki őket.
zara
2021. március 06. 10:55
ezzel a logikával elon muskot is el lehet itélni, ő is vett , a twitteren pumpálja....és ő milliószor ismertebb... nem erről van szó...
nempolitizálok
2021. március 06. 09:58
Ez a vírusírtó maga is egy vírus. Ahogy az Avast is. Ha nincs jelszavad és rendszergazda fiókban vagy, úgy feltelepülnek a gépedre (ingyenes lebutított verzió), hogy észre sem veszed. Ami nagyobb gond, hogy teljesen hatástalanok, az igen rendes lassulással, a fizetésre való felszíólítgatásokkal még jelentős kárt is okoznak, (Valószínű, hogy a háttérben komoly illegális adatküldés is folyik.) ráadásul kikapcsolódik a W10 Windows Defendere, ami viszont egy jó vírusírtó. Láttam olyan gépet, ami a 2 vírusírtó miatt lényegében használhatatlan volt. Mellesleg tele is volt vírussal. Én rutinszerűen szedem le ezeket, ami sokszor nem egyszerű.
patópál
2021. március 06. 09:40
Nincs már köze az egykori cégéhez, szerintem ne használjátok a logót illusztrációként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!