Szorult helyzetben van az unió a vakcinák elosztása kapcsán

2021. március 23. 14:50

„Fel kell gyorsítanunk az oltást, fel kell gyorsítanunk az oltások előállítását és szétosztását egyaránt” – vallotta be a lett politikus.

2021. március 23. 14:50
null

Rendkívül nehéz helyzetben van az Európai Unió a koronavírus-járvány elleni védőoltások kiosztásában – mondta Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke a CNBC-nek.

Mint mondta, az unió számos kritikával szembesült az oltási program kezdete óta, elsősorban az oltások jóváhagyása, másrészt a vakcinák elosztásának lassúsága miatt. Valdis Dombrovskis szerint Brüsszel aggódik, hogy a következő három hónapban az AstraZeneca nem tudja teljesíteni szerződésben vállalt szállítási kötelezettségeit az első negyedévben. A cég már kétszer csökkentette szállítási számait az első negyedévre vonatkozóan, és közölte, hogy a második negyedévben is az eredeti szerződésben szereplő oltóanyag-mennyiség kevesebb mint felét fogja átadni. 

– mondta a lett politikus.

Mint mondta, az Európai Bizottság szeretné, ha a nyár végéig a felnőtt európai lakosság 70 százaléka be lenne oltva. Az alelnök szerint ehhez az kell, hogy az unióval szerződésben álló cégek legyártsák és átadják a szükséges mennyiséget, illetve a tagállamok képesek legyenek gyorsan és hatékonyan beadni az oltásokat a lakosságuknak.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Hans Lucas / AFP

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2021. március 23. 19:05
Mi a megoldás? Na mi? Még több Európát!
CirmoS
2021. március 23. 18:16
Megbuktatok!!!!! Ócska mocskos banda!!!! Nem törvényalkotással kell foglalkozni, - visszamenőleges hatállyal..... Mo ellen! Meg a buzikon és gendertémán ' lógni ' ! Mindezt sokmilliós fizetésért! Ja meg az imádott niggggerek.....
formaegy
2021. március 23. 18:15
Tudod mit kell felgyorsítani te gyilkos Valdis?! Fel kellene gyorsítani az EB tagjainak letartóztatását népírtás miatt! Ennyi!
Vasalo
2021. március 23. 18:10
Érdekes az egész EP-nek 3 honap alatt nem jutott az eszébe meg az sem hogy a kormányuk munkáját vizsgálja. Ugye milyen kurva jol müködik minden, még a korrupcio gyanuja is fennáll. Miota nem ülnek Brüsszelben a fél világ már ellenséggé vált néhány nagypofáju barom miatt a polgáraik ezrei haldokolnak és halnak meg, de SENKINEK még eszébe sem jutott, hogy legalább megtárgyalják. Bezzeg az LMBTQra meg a Jogállamiságra jutott idö a qrva anyjukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!