Százezren fertőződtek meg egy nap alatt Brazíliában

2021. március 26. 10:25

A dél-amerikai ország ezzel újabb tragikus rekordot döntött.

2021. március 26. 10:25
null

Brazíliában csütörtökön rekordmennyiségű ember kapta el a koronavírust, összesen 100 158 ember – írta meg a Reuters. A tragikus számhoz 2 777 halálos eset is társul, amellyel Brazíliában immáron több mint 300 ezren haltak bele a betegségbe. Ezzel az adattal a második helyen állnak a halálozások számában az Egyesült Államok után.

A dél-amerikai állam más adatok tekintetében sem áll jól a járványkezelésben. Korábban írtunk róla, hogy nagyvárosok egészségügyi rendszerei már az összeomlás szélén állnak. Emellett az oltásokkal sem haladnak megfelelő ütemben, március közepén a lakosságnak csupán 4 százaléka kapta meg a vakcinát.

A brazil járványkezelésnek a kritikusai Jair Bolsonaro elnököt hibáztatják, amiért nem megfelelően reagálta le a pandémiát. Az elnök több kijelentésével is kicsinyítette a járvány súlyosságát, egyszer például felszólította az állampolgárait, hogy „fejezzék be a hisztit”. Az incidensről korábban mi is beszámoltunk.

Címlapképen: Gyászos tüntetés Rio De Janeiroban a járvány miatt

Kép forrása: Fabio Teixeire / AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laudaricus
2021. március 26. 14:25
Tragikus számok. De sajnos attól tartok, lesz ez még rosszabb is, sokkal rosszabb... A brazil mutáns a brit variánssal vetekszik fertőzőképesség és komoly betegítőképesség tekintetében.
Armageddon
2021. március 26. 13:55
Hát érdekes lenne Izlandon ez a szám.
exfahrenheit
2021. március 26. 10:50
"Bolsonaro megmondta a braziloknak, hogy ne hisztizzenek a vírus miatt" https://mandiner.hu/cikk/20210305_bolsonaro_megmondta_a_braziloknak_hogy_ne_hisztizzenek_a_virus_miatt?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202103
zara
2021. március 26. 10:46
hisztéria... idáig miért nem számoltuk h hányan fertőződnek meg influenzával? minden évben lehetett volna szőrnyúlködni h hányan haltak meg naponta influenzával... persze a covid veszélyesebb, de ettől túl van f. ifr=0.3%
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!