Legalább 20 élőállat-szállító hajó vesztegel a Szuezi-csatornán

2021. március 26. 20:08

Szakértők szerint ilyen helyzetekben ezek a hajók lényegében „időzített biológiai bombák”.

2021. március 26. 20:08
null

A tengerészeti adatbázisok szerint legalább 20 olyan hajó vesztegel a Szuezi-csatornán, melyek élőállatokat szállítanak – írja a Guardian. Ezek többsége a csatorna valamelyik oldalán vár arra, hogy behajózhasson a csatornába, legalább 3 hajó azonban már benn van, és nem tud mozdulni a 220 ezer tonnás Ever Given keresztbefordulása miatt.

Az állatvédők szerint az állatok egyelőre nincsenek veszélyben, ám ez könnyen változhat. Még ha a takarmányt tudják is pótolni a környező kikötőkből, a trágya és vizelet  könnyen felhalmozódhat, hiszen az Ever Given kiszabadítására lehet, hogy heteket kell várni.

Az állatokat a kiszáradás és az éhezés mellett sérülések is fenyegetik a hajók tereiben, az eleve komoly járványügyi kockázattal járó élőállat-szállítás még inkább kitett a betegségeknek, ha az állatok sokáig vannak összezsúfolva. Ez a hajók személyzetére is fenyegetést jelent, ráadásul az elpusztult állatok tetemeitől sem lehet csak úgy megszabadulni. Szakértők szerint ilyen helyzetekben ezek a hajók lényegében „időzített biológiai bombák”.

Nyitókép: Sputnik / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 27. 18:15
Megoldási javaslat persze semmi.
Zsusztina
2021. március 27. 16:26
Ez egyszerűen borzalmas. Szegény állatok!!! Mert mi a fenének kell élő állatokat szállítani más kontinensekről. Ez is az egyik nagy emberi hülyeség.
JakabB
2021. március 27. 13:48
Ezt valakik direkt csinálták,nehogy már egy kis szél fordítson keresztbe egy ilyen hatalmas hajót.
Senki Alfonz
2021. március 27. 12:01
Világcsúcs pörköltet főzni két óriási üstben: egyet a mohamedánoknak disznó nélkül és egyet a hinduknak marha nélkül!!! A hulladékot, nyesedéket pedig leviszi a víz a cápáknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!